Има плавно покачване на случаите в София, допреди седмица столицата

...
Има плавно покачване на случаите в София, допреди седмица столицата
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев с остра критика: Каква е тая кампания - мина годността на ваксините, ваксинирайте се! Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира

Има гладко повишаване на случаите в София, допреди седмица столицата беше с по-ниско разпространяване. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. доктор Тодор Кантарджиев, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и сегашен съветник по имунизирането в Столичната община.

" 5 пъти по-малко са имунизациите от пролетта или 7000 (вчера) към 35 000 (пролетта). 1/4 от поставените ваксини са на софиянци ", сподели още той.

" Тези, които ни подлагаха на критика, в този момент работят доста по-малко и резултатите им са доста по-лоши. Нали ни бяха дали обещание, че в този момент няма да се умира, бе? Жертвите от сегашната четвърта вълна задминаха умрелите от третата. Това е резултатът от работата на здравното министерство. Ковид зоните не работят. Бяха ни наклеветили, че вършим доста проби, а в този момент равнището на непрофесионализъм е такова - цялостни лечебни заведения, цялостни интензивни отделения, доста умрели ", продължи професорът.

" Гледам обаче, че други неща се вършат. Този часовник да не е смарт ", пошегува се професорът с водещата на утринния блок. Той подмятна тази имитация във връзка акцията на здравното министерство да раздава смарт часовници на тези, които се имунизират сега.

" Вчера отново са над 100 умрели. Нали вършиха едни разбори, нали обещаваха в този момент да не се умира.Все по-малко данни стигат до обществото. Последната графика е за умрелите с коронавирус, по този начин наречения леталитет. Слаба организация, това е. Посланията отново са непремерени и непремислени. Данните, които изкарват, са смешни. Дават, че 13% са имунизирани. Чакайте бе, те общ са 19%. Ще смаем света ", разяснява специалистът.

" Чрез приватизация на лечебни заведения ще оправим опазването на здравето, нещо такова е споделил здравният министър. Политически изявления. Хората не желаят това ", насочи рецензия към Стойчо Кацаров гостът в студиото.

" Болниците отварят нови кревати, тъй като пациентите стават от ден на ден. 98% от тях са с Делта разновидността, само че той има 39 подвида, които се търсят от Националния център ", изясни проф. Кантарджиев.

" Каква е тая акция, която вършат - мина годността на имунизациите, ваксинирайте се! Казват на хората, че ще удължат годността на имунизациите, нелепости. Това е все едно тъщата да каже: " Зетко, вчерашния фасул ще го ядеш ли или да го мятам " ", добави той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР