Има план за спасяване на важни играчи от досегашното статукво,

...
Има план за спасяване на важни играчи от досегашното статукво,
Коментари Харесай

Планът ”Берлин-Дубай”: Делян Пеевски спасява Гешев, после Иван Гешев спасява Пеевски

Има проект за избавяне на значими играчи от досегашното статукво, посредством отсрочване и отсрочване на радикални промени, които обществото изиска още предишното лято. Планът в някои кръгове е прочут с името ”Берлин-Дубай”, фиксирайки месторазположението на пеевските щабове - в сякаш някогашния му хотел в Бояна и първокласното му скривалище в ОАЕ.
Мечтите за смяна и недопускането на ГЕРБ и Борисов до властта са сладки и работят приспивно. Много българи се надяват – и с съображение, - че корупцията ще намалее, а крадците от предходната власт ще бъдат разследвани и дай Боже – наказани. Под лазурните води, някъде в дълбините на българското задкулисие, където слънчевите лъчи не стигат, шетат и заговорничат същински чудовища. Тяхната едничка цел, както и до момента, е да управляват властта, да са в нея посредством подставени лица и да натрупат нови и нови благосъстояния. Истина е, че в техните редици към този момент месеци наред има земетресения, завладява ги страхът, само че това задейства рефлексите им за оцеляване.
Колкото и да се разясняват глобите на Съединени американски щати по закона „ Магнитски “, колкото и да наподобяват разумни и обективни, ресурсите на основните персонажи напълно не са изчерпани.
Борисов наподобява жертван, само че това надалеч не е единствено заслуга на миналогодишните митинги и политическите субекти, които показват в огромна степен щенията на тези митинги. Бившият министър председател се самопрострел нееднократно посредством загубата на визия за действителността. Помага му и най-близкото обграждане, което продължава да му внушава, че е популярен, боеспособен и мечтан.
Има ли Делян Пеевски роля в този развой на сбогуване с Борисов? Определено.
За да измести фокуса от личната си личност, олигархът от Движение за права и свободи трябваше да насочи вниманието към някогашния министър председател. Пеевски знае и най-малките детайлности за тоталното плячкосване на страната. И той е взел участие, само че постоянно посредством други и спотайвайки се в дълбините, откъдето е следил с подигравка панаирите на пауна Борисов. Досега той е употребявал Борисов за достъп до парите на страната, а в този момент ще го използва като основния провинен за повсеместния разпад. Борисов в правосъдната зала е чудесна представление освен това напълно заслужено.
Това обаче подсигурява единствено отчасти сигурността на към този момент някогашния народен представител от Движение за права и свободи. За да реализира пълностоен КПД той се нуждае от Иван Гешев. Прокуратурата е институцията, която може да му обезпечи оцеляване най-малко през идващите месеци. И Пеевски работи интензивно по въпроса. В общественото пространство последователно се прокрадва тезата, че не персоналната промяна на Гешев, а смяна в статута на основния прокурор е по-важното нещо, за което би трябвало да се работи. Това значи дълъг и мъчителен развой на оферти, полемики, разногласия, кавги, кавги, отсрочване на радикалните промени. Ще се приказва за смяна в Конституцията, в всякакви закони, ще се оферират хрумвания, тези и антитези. През това време Гешев ще продължава да работи а ла Вишински, времето ще минава и споменът за неговата злокобна роля в потреблението на държавното обвиняване като бухалка последователно ще избледнява под напора на нови събития и кавги. Пеевски хитро прониква в разнообразни партийни структури, където стартира точките от своя проект. Подкрепата от тези, които са били заобикаляни до момента от прокуратрата е сигурна. Освен това, както споделя Касим Дал, Пеевски държи флашките... Другите, които са в лагера на потърпевшите: преследвани, рекетирани, притискани, с повдигнати обвинявания, лежали в ареста ще упорстват, ще потвърждават, ще покачват глас, ще вадят причини против „ Гешевтурата “, само че ще бъдат наричани реваншисти, екстремисти, последователи на националния съд и прочие
По този метод Пеевски ще печели време. Печели и Гешев, който ще резервира поста, неограничените права и недосегаемостта. Ще му се наложи обаче да изрази своята признателност към благодетеля, който го назначи за основен обвинител, а в този момент ще го избави за неопределен срок от възмездието. Вече не е задоволително, че го укрива от привличане към делото „ КТБ “. Ще би трябвало да направи нещо ново и ненадейно. Така се появи новината, че стартира нова инспекция на договорката по придобиване на Топлоелектрическа централа „ Варна “ от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Забележете: водачът на придвижването Мустафа Карадайъ през последните седмици гневно пази Пеевски и го назовава огромен другар, макар глобите по „ Магнитски “, само че не обелва и дума в поддръжка на Доган. Това не е инцидентно. Задават се злокобни случки, следствията за някои от участниците може да са съдбовни.
Това е единствено част от проекта "Берлин-Дубай ". Интригата занапред ще се заплита.

Емил Азар, "Фрог нюз "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР