Има парламентарна практика - първият получава председателското място. Всеки, който

...
Има парламентарна практика - първият получава председателското място. Всеки, който
Коментари Харесай

Борисов: Голям шанс имат два варианта за кабинет


Има парламентарна процедура - първият получава председателското място. Всеки, който желае нещо друго от това, може би е нова мода, нещо нетрадиционно. Затова имаме днешния ден, с цел да го обсъдим. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто народните представители не съумяха да изберат ръководител на Народното събрание. Борисов този път съблюдава обещанието си и се закле като народен представител.

Според Борисов патовата обстановка основават тези, които не съблюдават парламентарните обичаи. " Тошко Йорданов стана и им сподели по какъв начин беше до момента и защо спорим - първата партия получава ръководител на Народното събрание ", посочи той.

Борисов не изключи разновидността Вежди Рашидов да бъде препоръчан за ръководител на Народното събрание. В момента кандидатурата на ГЕРБ за началник на Народно събрание е Росен Желязков.

" Има и различен вид, само че той отново ще бъде от първата политическа мощ ", означи водачът на ГЕРБ.
Два разновидността за кабинет
Чухме декларациите на партиите през днешния ден, в случай че те са откровени, " има огромен късмет да се направи най-малко в два разновидността държавно управление " , добави Борисов.

" И в изявлението си на президента Радев звучеше само предпочитание да се одобри бюджет, с цел да може по-късно служебното държавно управление да си харчи. Ясно и тъкмо, дано назовем нещата с същинските им имена, по тази причина отново изопачавайки мои думи аз споделих, че президентът Радев, когато има една такава тежка политическа борба сред партиите, може да се яви като обединител, което допускам всички желаят да видят ", уточни още Борисов.

" Тези, които в този момент са внесли бюджета и са предложили разноските, ние ще ги задължим като парламент да работят . Защо не се съгласяват, тъй като никой не желае при парламент да работи. Аз желая решение, решението би трябвало да мине през взаимни отстъпки ", сподели още той, визирайки връзките си с президента Радев и излъчения от него длъжностен кабинет.

 

Подробности – във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР