Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия

...
Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия
Коментари Харесай

Николай Денков: Има пълно съгласие за изготвяне на енергийна стратегия

" Има цялостно единодушие, че би трябвало да се приготви енергийна тактика на страната през идващите няколко месеца. Тя би трябвало да е основана на моделирането на развиването на енергийната система и може да се добави с индустриална тактика. от една страна има дефицит на работна ръка, задачата е по какъв начин тези хора, които са обезпокоени за своето бъдеще да схванат, че за тях може да има още по-добри благоприятни условия, възнаграждение и работна среда ", съобщи на брифинг министър председателят Николай Денков.

В Министерския съвет той се срещна с работодателските организации.

По думите му това значи да се привлекат вложители и да се сътвори транспарантен и явен развой.

" Така ще се обезпечи икономическото развиване на страната, ще се обезпечат и допустимо най-хубавите условия за работещите ", добави Николай Денков.

Според премиера главната рецензия от страна на работодателските организации е, че връзката на държавното управление във връзка с работодателите и на евентуалните вложители би могла да бъде доста по-добра.

Николай Денков разяснява повдигането на блокадите на енергетиците и миньорите по този начин: " Изчакват решението на Народното събрание, чакам решение през днешния ден на Народното събрание. Направили сме всичко, което може да се направи в сегашния миг. Преговорите по тези документи стартират с тяхното внасяне ".

" Разговорите протекоха в градивен дух. Заключенията във вчерашното съглашение са допустими. Трябва да се обезпечи бистрота при публичните поръчки, да се насърчат измененията промените в законодателството, които да улеснят вноса на работна мощ и да опростят процедурите, които са доста тежки ", разяснява Цветан Симеонов, Българска търговско-промишлена палата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР