Има пълна хармония във връзка с необходимостта да се решат

...
Има пълна хармония във връзка с необходимостта да се решат
Коментари Харесай

Борис Джонсън е оптимист за Северна Ирландия, политическите наблюдатели - не

Има " цялостна естетика " по отношение на нуждата да се решат комерсиалните проблеми в Северна Ирландия след Брекзит, съобщи английският министър председател Борис Джонсън, откакто за първи път се срещна лице в лице с американския президент Джо Байдън. Това стана в навечерието на откриващата се през днешния ден среща на върха на Г-7 в британското графство Корнуол.

Байдън и Джонсън разискаха необятен кръг въпроси като пандемията от Covid-19, климатичните промени и сигурността, само че всички чакаха какво ще кажат двамата водачи за Протокола за Северна Ирландия, тъй като по него Вашингтон и Лондон имат разнообразни гледни точки. Борис Джонсън обаче съобщи, че разликите са преодолени.

„ Съединените щати, Обединеното кралство плюс Европейски Съюз желаят да създадат едно и също нещо – да защитят Белфасткото спокойно съглашение от Разпети петък “.

По-рано американската администрация бе предизвестила английското държавно управление, че с отхвърли да приложи Протокола за Северна Ирландия предизвика напрежение в провинцията, а това е опасност за нежния мир.

Британските управляващи считат, че Протоколът е нефункционален и има гласове даже за премахването му.

Политически коментатори на Острова обявиха, че без значение от оптимизма на Джонсън и положителните планове приказките са едно, а делата друго и с нетърпения чакат по какъв начин ще се развият оттук насетне договарянията сред Брюксел и Лондон.

Пристигналият в Корнуол френски президент Еманюел Макрон разяснява, че не е съществено британците да желаят преразглеждане през юли на нещо, което е било реализирано в края на декември след години на мъчителни договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР