Има още време, докато се дадат крайните оценки“. Това заяви

...
Има още време, докато се дадат крайните оценки“. Това заяви
Коментари Харесай

Радев за съставянето на кабинет: Има още време

„ Има още време, до момента в който се дадат крайните оценки “. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти. Направи го в отговор на въпрос за съставянето на постоянно държавно управление.

Вчера завършиха консултациите при президента с всички парламентарно показани партии. Предстои връчването на първия изследователски мандат.
На въпрос дали е оптимист за сформиране на държавно управление
след провеждането на консултациите с парламентарно показаните партии Радев сподели, представен от bTV, че
може да отговори след реализацията или неналичието на такава на първия мандат.
„ В динамичните времена на бързо развиване на технологии, стопанска система, глобализъм ние сме длъжни
да преоткрием ролята на родния език като един от най-дълбоките знаци на еднаквост.
Трябва да укрепваме този мост, който ни връща обрано към дома, корените и самите себе си, само че и който ни отваря към други нации и култури “. Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на Международния конгрес за кирилицата „ Азбука. Език. Идентичност “. Той се органира по самодейност на вицепрезидента Илияна Йотова, оповестиха от прессекретариата на президентството.

„ Българската писменост, култура и просвета и славянската книжовност са вградени надълбоко в нашата страна и институционалност. Благодарение на силата и хубостта им България се съгради като страна на духа,
която още преди хилядолетия се трансформира в един от културните центрове на Европа “,
сподели Радев.

В конференцията вземат участие повече от 30 учени слависти от 11 страни. В рамките на два дни те ще дискутират с българските си сътрудници смисъла на славянското завещание, съхраняването и разпространяването му. Президентът и вицепрезидентът откриха форума в Националния замък на културата в София.

През годините силата на словото разграничава положително и зло,
образува персонален и групов честен компас,
сподели в приветствието си към участниците президентът Румен Радев. Държавният глава съобщи, че българската книжовност, култура и нематериалност са ни съхранили като народ. И са ни превели през най-тежките тествания през епохи на подтисничество. „ Като директни наследници на делото на светите братя Кирил и Методий наш дълг е да съхраняваме и развиваме това благосъстояние “, съобщи Румен Радев и уточни, че кирилицата, тръгнала от нашите земи, през днешния ден образува необятно духовно пространство, сплотяващо милиони хора.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР