Има още един установен случай на заболял с коронавирус у

...
Има още един установен случай на заболял с коронавирус у
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Случаите в България са 202, само 1 нов положтиелен от вчера

Има още един открит случай на болен с ковид у нас от нощес. Така доказаните случаи в България стават 202. Той е от София. Това съобщи проф. Венцислав Мутафчийски на постоянния брифинг. По думите му новият случай не е клиничен и е с лека симптоматика.
Мутафчийски изясни, че са извършени съвещания и със здравния министър, и с премиера за обособяването във всяка болница на поделение за ковид инфектирани и с вероятни за отделяне на интензивни кревати, което е основният проблем при тежко инфектираните, които изискват кислородотерапия и интензивно лекуване.

Другото предложение е за разширение броя на лабораториите. В София има поръчка и от Българска академия на науките да се включат с лабораторията си, изясни Мутафчийски.

200 000 лв. са подаяние от ОББ, " Райфайзенбанк " е дарила по 50 000 лв. на 3 лечебни заведения, не престават даренията към Министерството на здравеопазването или съответно към самите лечебни заведения.

Около 5000 теста за ковид са закупени единствено със средства на страната, останалите 6000 теста са със средства на донори, добави Мутафчийски.

Общият тренд на случите на ковид у нас се повишава, към този момент няма наклонност на понижаване на случаите, само че и при толкоз малко случаи няма по какъв начин да се приказва за общ тренд по принцип, изясни ръководителят на Националния действен щаб.

При множеството пациенти с ковид има сухота в устата, все едно имат непознато тяло в гърлото си, от това се оплакват много пациенти. Но като цяло признаците са висока температура, посинели устни, което е поради дихателна непълнота, находката със слушалка и сатурацията, която е доста показателна, тъй като в случай че излезе към 89-90% наложително тряба да влезе индивидът в болница, уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР