Има осем задържани лица при проверките на двете болници от

...
Има осем задържани лица при проверките на двете болници от
Коментари Харесай

Осем души са задържани след акцията в болниците

Има осем арестувани лица при инспекциите на двете лечебни заведения от Специализираната прокуратура и ГДБОП.
 Спецпрокуратурата и ГДБОП в онкоболници, ревизират злоупотреби с медикаменти на раково заболели
Това сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Младен Маринов, представен от " Фокус ".

„ От през вчерашния ден се организират процесуално-следствени дейности по формирано досъдебно произвеждане на Специализираната прокуратура и ГДБОП и се прави обезвреждане на проведена незаконна група, която прави закононарушения с медикаменти и лечебни заведения. Към момента процесуално-следствените дейности не престават и когато всичко е готово, ще бъде дадена конференция “, сподели Маринов.

„ Нека да оставим сътрудниците и прокуратурата да си свършат работата. Към момента има арестувани осем лица, които са съпричастни, следва да забележим на какъв брой от тях ще бъдат повдигнати обвинявания. Финансовият размер на злоупотребите в тази ситуация не е толкоз значим, едвам се приключват дейностите с медикаменти, тъй като това визира човешки животи “, разяснява още вътрешният министър.

Специализираната прокуратура и ГДБОП започнаха инспекции в две профилирани лечебни заведения за онкологично лекуване. 

Проверяват се документи, доставки, наличия и приложения на скъпо струващи медикаменти за терапия и профилактика. Специализираната прокуратура ще даде информация за резултатите от инспекциите след тяхното привършване.

Според bTV документи е конфискувана от хематологичната болница „ Йоан Павел ” в столицата и от онкоболницата „ Св. Мина ” в Благоевград. Съмненията на проверяващите са за търговия на черно с лекарства за раковоболни пациенти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР