Има определени начини на мислене, гледни точки, фундаментални вярвания и

...
Има определени начини на мислене, гледни точки, фундаментални вярвания и
Коментари Харесай

5-те елемента на щастието

Има избрани способи на мислене, гледни точки, фундаментални вярвания и дейности, които подтикват индивида да се усеща благополучен. Те са вплетени в характера му – водещ фактор във всичко, което ни се е случвало и следва. Блогърът Марк ги дефинира като нужни съставки, създаващи чувството за благополучие. Който ги има, усеща насладата от живота и се усеща жив. Те са:

1. Кураж.  Страхът е най-големият апаш на човешко благополучие. Марк Твен е споделил, че смелостта е устойчивостта на страха, надмогването на страха, не неналичието на боязън. Куражът ни провокира да излезем от зоната на комфорта си, да прегърнем живота и да избегнем болката, която е неизбежна във всички житейски промени и провокации. Без нещо щастието е малко повече от заблуда.

2. Търпение.  Колко щастливи са съгласно вас нетърпеливите хора? Нетърпението е друга мощна сянка, която надвисва над щастието. Причината е, че поради него индивидът усеща непрекъснато безпокойствие. Няма по какъв начин индивидът да почувства наслада, в случай че не одобри, че в никакъв случай няма да управлява на 100% живота си. И че събитията са непредвидими.

3. Благодарност.  Да бъдеш признателен значи да виждат положителното преди неприятното. Това умеене се развива, когато мозъкът се тренира да вижда и да се радва на „ сребърните ” неща в живота. Тя е висше дело, метод на мислене, обвързван с душата и цялостното усещане за протичащото се на индивида.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР