Има определени митове за оргазма, които са се разпространили с

...
Има определени митове за оргазма, които са се разпространили с
Коментари Харесай

Ето 4-те най-разпространени митове за оргазма

Има избрани легенди за оргазма, които са се популяризирали с времето и са били считани за правилни заради неналичието на информация и полово обучение. Понякога тези неправилни вярвания могат да бъдат причина за разнообразни полови дисфункции.
За оргазма се приказва като за нещо доста скъпо и значимо, като се преглежда като цел, която би трябвало да бъде реализирана в половите връзки, и в случай че не се получи, стартират терзания, незадоволеност и отчаяние.
Важно е обаче да знаете какво е в действителност значимо в една полова връзка, с цел да има същинско наслаждение и задоволство от половия акт.
Често сексът се свързва само с навлизане и гениталии и те са считани за единственият източник на приятност и задоволство. Истината е, че актът сплотява доста повече неща – целувки, милувки, фамилиарност и връзка. Да получиш оргазъм е пътешестване през удоволствието, а не цел, която да преследваш.
Ето някои от най-разпространените легенди за оргазма:

1. Има два типа оргазъм: вагинален и клиторен
Често се приказва, че има две разнообразни форми на оргазъм при дамите - вагинален (чрез проникване) и клиторен (чрез непосредствено стимулиране на клитора). Фактите сочат, че анатомично при дамите има единствено клиторен оргазъм. G точката, която се счита за източник на вагиналния оргазъм, в действителност е продължение на клитора. Това е явно, като се има поради това, че множеството от нервните окончания, отдадени на удоволствието, се намират в клитора и са повече от 8000 на брой. Поради тази причина по-голямата част от дамите (до 70%), не получават оргазми посредством навлизане, защото е належащо да има стимулация в клитора и според от характерната анатомия на всяка вагина, това е допустимо посредством навлизане или не.

2. Оргазъм се реализира най-добре посредством навлизане
Този мит има доста общо с предходния. Всъщност е тъкмо противоположното, проникването не е най-хубавият метод за реализиране на женски оргазъм. Женският оргазъм може да се реализира най-добре посредством директна стимулация на клитора. Освен това е допустимо да получите наслаждение посредством умствени процеси, като полови мечти или култове. В този случай, макар че стимулацията е психическа, оргазмът въпреки всичко е физически.

3. Когато получиш оргазъм, губиш схващане, виждаш светлини, крещиш
Това е разбиране, което може да бъде много разочароващо, заради обстоятелството, че имаме доста високи упования по отношение на оргазма. Усещането за наслаждение зависи от всеки човек и не се претърпява във всички случаи по един и същи метод. Освен това удоволствието не се реализира единствено посредством оргазъм, а по време на целия развой на сексуален акт.

4. Това е най-важното нещо в една полова връзка
Оргазмът не е най-важното нещо в една полова връзка и може да бъде доста разочароващо и стресиращо да го поставите като цел, защото половата връзка се състои от доста повече фактори от тези, които генерират наслаждение. Двойката може да опитва, опознавайки по-добре своите области на тялото, които обичат да бъдат подтиквани най-вече (ерогенни зони). Да установите това, което и двамата харесвате, и по този метод да се насладите на процеса, е най-важното.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР