Има опасност връщането в България на обвинения в убийството на

...
Има опасност връщането в България на обвинения в убийството на
Коментари Харесай

Екстрадирането на Рангел Бизюрев ще се забави и Дания го съди?

Има заплаха връщането в България на обвинявания в убийството на Димитър Малинов в Цалапица Рангел Бизюрев да се забави, тъй като Дания, в която той беше хванат, също ще го съди. Бизюрев беше арестуван на 29 ноември м. година в провинциално датско градче, където работел във компания за разчистване на стъкла. Бил е обаче с подправени документи, за което му е повдигнато обвиняване там. Обичайна процедура е първо да завърши делото в страната, в която търсеният е задържан, да си излежи присъдата и чак тогава да бъде предаден на българските управляващи, написа. 
Прочетете още
Така се случи с килъра от дискотека „ Соло " Илиян Тодоров, който на 18 април 2009 година намушка смъртоносно след разменени реплики Кирил Въжаров и Васил Александров. Преди делото да завърши, Тодоров изчезна и беше хванат на летището в Ташкент чак през март м. година с подправен паспорт. След това тамошните управляващи разбрали, че той е търсен с алена бюлетина на Интерпол за влезнала в действие присъда за двойно ликвидиране в България. Илиян Тодоров получи присъда от 5 година и 1 месец в Узбекистан поради подправените документи, само че по-късно амнистиран и арестуван по настояването на страната ни за изгонване. Все още обаче не е върнат у нас, оповестява " 24 часа ".

Според адвокати прекомерно евентуално е да се наложи и Бизюрев първо да изтърпи наказването си в Дания, в случай че бъде наказан, и чак по-късно да бъде предаден на страната ни. Иначе на първа инстанция датските правосъдни управляващи потвърдиха настояването за екстрадиция, а в понеделник основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев заяви в Пловдив, че се чака насрочването на делото на втора инстанция.

 

Връщането на Бизюрев у нас бави делото и против близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови. На този стадий те са упрекнати, че са помогнали на Рангел Бизюрев да зарови тялото на убития Митко и да напусне мястото. Хората в селото обаче са уверени, че те са взели участие в убийството. Делото против тях беше отлагано 2 пъти, с цел да се изчака връщането на Бизюрев, който да бъде разпитан като основен очевидец. На последното съвещание на 25 януари обаче арбитър Боян Кюртов разгласи, че на 26 февруари делото потегля със или без разпита на Бизюрев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР