Има опасност ВиК-Димитровград да изпадне в несъстоятелност, заради кризата общинското

...
Има опасност ВиК-Димитровград да изпадне в несъстоятелност, заради кризата общинското
Коментари Харесай

ВиК-Димитровград пред фалит, кметът иска спешна среща с МРРБ...

Има заплаха ВиК-Димитровград да изпадне в неплатежоспособност, поради рецесията общинското управление е поискало незабавна среща с Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Това заяви през днешния ден кметът Иво Димов.

" Опасенията ми са, че през идващия месец ще изпаднем в неспособност за погашение на възнагражденията на работещите във ​водното сдружение, вероятно блокиране на сметката и прекъсване на тока, което не би трябвало да се позволява “, показа градоначалникът. Той напомни, че диалози по тематиката бяха извършени в края на септември. " Тогава бяха контрактувани стъпки, които съгласно сега не се извършват ", добави кметът.

" Община Димитровград желае 2-годишен гратисен интервал, в който цената на водата да не се подвига шоково, а да е на себестойност – към 2.50 лева Това би трябвало да бъде записано в контракта за присъединение към ВиК–Хасково, който да се утвърди от общинския съвет ", разясни Димов.

Според него общината изпратила всичко належащо в Министерство на регионалното развитие, само че от там към момента нямало дейности. В средата на месеца била планувана изключителна сесия на общинския съвет тъкмо по тази тематика, а в този момент по думите на кмета процедурата най-вероятно се отсрочва за ​ноември. Междувременно със сегашната ниска цена на водата и скок на горивата и тока отговорностите на ВиК се увеличавали и финансовото положение ​ставало все по-тежко.

" На последната среща в Министерство на регионалното развитие предложих притежателите на ВиК – общината и министерството да подкрепят сдружението с краткотраен безлихвен заем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР