Има опасност да задлъжнеем с Бюджет 2022. Това смята депутатът

...
Има опасност да задлъжнеем с Бюджет 2022. Това смята депутатът
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Има опасност да задлъжнеем с Бюджет 2022

Има заплаха да задлъжнеем с Бюджет 2022. Това счита депутатът от Движение за права и свободи и някогашен финансов министър Петър Чобанов. "Тази година може да си позволим повече разноски, само че когато идващите години инфлацията спадне, тези доходи ще намалеят. Разходите, когато са достигнали едно високо равнище, те не са гъвкави в посока надолу и не можем да си представим по какъв начин бързо ще ги понижим и оттова нататък това значи по-големи дефицити в бъдеще и по-големи задължения ", изясни той.

Според него има лозунги за 8 милиарда финансови разноски, само че не сме видели плановете. "Когато ги забележим, тогава ще разберем до каква степен са ефикасни и дали могат да реализират този напредък. Ако не се реализира този напредък, тогава, ще последва отчаяние, че държавно управление не реализира задачите си ", сподели още Чобанов.

Той разяснява и че парите по европейските стратегии тази година няма да дойдат нито по оперативните стратегии, нито по проекта за възобновяване. "Допълнителните средства, които бизнесът чака, няма да дойдат и тук идват рисковете, в случай че не се извърши тази прогноза за растеж. Вероятно 2023 година чакам да могат да стартират действително да се усвояват и да се види резултатът от тях в стопанската система, а тогава и пандемия може да няма ", изясни Чобанов.

Той добави, че бюджетът не е спретнат добре: "Може би добре се показва в обществото и провокира някакъв подобен положителен и пъклен резултат. Но като цяло резултатите, които чакаме, не са положителни ". Чобанов разяснява и "златните паспорти ": "Ние ще продължим да настояваме да излезе тъкмо истината нескрито и да се види, че ролята на Движение за права и свободи в действителност е да осветли този циничен механизъм, а не по някакъв метод да го е подкрепял през годините ".

Според него би трябвало да се ревизира дали в действителност има вложения въобще. "Целият държавен уред, който е бил зает в този развой, би трябвало да се ревизира. Съмненията са и у нашите сътрудници, че това по някакъв метод са пари, които фиктивно са се трансформирали през държавни скъпи бумаги и банки, без да има действителен стопански резултат от тях. А по този начин се е купувало поданство и с цел да се види кои са тези случаи, кой ги е правил, с чия помощ е направено това - би трябвало да бъдат извършени всички тези инспекции ", сподели още Чобанов.

Той съобщи, че в Движение за права и свободи нямат подозрения по отношение на Делян Пеевски и дали е забъркан в скица за търговия с български документи за идентичност. "Негово присъединяване в схемата изрично все още не е потвърдено. Тоест в този миг тази инспекция ще се организира от новата власт, тя ще каже какво вижда и по какъв начин го вижда, само че изрично няма присъединяване там на господин Пеевски ", изясни Чобанов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР