Има опасност България да се превърне в ковид гето. Това

...
Има опасност България да се превърне в ковид гето. Това
Коментари Харесай

Премиерът разговаря с проф. Аргирова: СЗО заговори страните с ниско ниво на ваксинация да бъдат в отделна зона |

Има заплаха България да се трансформира в коронавирус гето. Това сподели вирусологът проф. Радка Аргирова в диалог с министър-председателя Кирил Петков. 

В края на април-май в страните с висока имунизация ще затихне всеобщата неуравновесеност. При нас обаче, изгледът е да се превърнем в страна с ендемично разпространяване на вируса. Възможно е да трябват нови ваксини за обособени региони, акции за имунизация. България има заплаха да стане коронавирус гето освен това състояние. Ако това стане, повярвайте ми, никой няма да желае да пристигна тук нито на екскурзия, нито за бизнес ", сподели проф. Аргирова.

Разговорът бе публикуван от " Продължаваме промяната ". 

Проф. Аргирова съобщи, че хората със сърдечно-съдови болести нямат никакво съображение да се тормозят от имунизация. Описани са единични случаи при млади мъже за затруднения, само че това не може да бъде съображение човек да не се имунизира. Случаите са единични. Хората с диабет също би трябвало да се ваксинират, споделя още проф. Аргирова. Тя изясни, че хора със съществено наднормено тегло са фактически доста по-изложени на действието на вируса.

Вирусологът заяви, че в Световната здравна организация (СЗО) се стартира концепцията за страните с ниско ваксинално покритие, да бъдат отделени в обща алена зона, с която да се работи по различен метод – за достъп за там и от там.  Нещата са извънредно съществени, сподели проф. Аргирова.

Според премиера Кирил Петков България би трябвало да каже " не желаеме да сме коронавирус гето ".

Това зависи от всеки един от нас. Този път не може да сочим с пръст страната. Малкият бизнес не може да бъде непрестанно подпомаган, сподели Петков. И добави: Последното нещо, което желая да закачат към името на България е да бъде коронавирус дестинация. Надявам се хората да схванат, че не може да сме последни по всичко. Тук става въпрос за нас, за нашите деца, за нашата стопанска система ", съобщи Кирил Петков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР