Има около 2000 регистрирани .ею домейни, откакто са пуснати на

...
Има около 2000 регистрирани .ею домейни, откакто са пуснати на
Коментари Харесай

Домейните на кирилица вече са 3000

Има към 2000 регистрирани.ею домейни, откогато са пуснати на пазара през 2016. Това прави към 3000 домейни на кирилица, тъй като има и 1000, завършващи с.eu на латиница.

Това сподели за предаването „ Хоризонт до обед “ Пламена Аржант - началник на българския пазар в организацията, която дава отговор за Европейската домейни.

„ Усилията на регистъра не завършват с стартирането на домейна и регистрацията. Целта ни не е да записваме десетки хиляди домейни на годината, а да увеличим знанието на хората, че интернет стартира да приказва на техния език. Случва се постепенно и славно, тъй като от Международната организация за Домейн имена и от групите, които работят интернет да стартира да приема от ден на ден езици и все по-лесно

Проблем вероятно може да има от време на време, когато се свързват email клиентите. Понякога за хората съставлява компликация да схванат тъкмо техническите параметри за това. Продължаваме да работим “.

Домейн на кирилица записват главно българи, само че има и сериозен интерес от известни интернационалните компании, които се записват, с цел да защитят своята марка и да не разрешат на корист с него и фалшификати.

„ Няма по какъв начин да знаем за тяхната тактика, само че сигурно огромните уеб сайтове приказват разнообразни езици, тъй че е нещо, което може да се случи в бъдеще - да си свържат кирилическия си уебсайт със уеб страницата на български, тъй че да разрешат на българските си клиенти най-лесно да доближават до тях. “

Български компании записват по два домейна с.eu и.ею. Хората пък обичат да записват и персоналните си имена, с цел да подсигурят, че този до мен си е техен, в случай че решат да развиват уебсайт.

„ Българският пазар е един от най-добре разрастващите се пазари за 2017-а. Той се засилва, което за нас е добър знак, че и eю домейна на български ще продължи “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР