Има около 200 доказателства, които сочат, че в опита за

...
Има около 200 доказателства, които сочат, че в опита за
Коментари Харесай

Лондон: Има 200 доказателства, че Русия стои зад атентата срещу Срипал

Има към 200 доказателства, които сочат, че в опита за нападение против някогашния съветски шпионин Скрипал и щерка му Юлия стоят съветски служби. Британското държавно управление е споделило „ невиждана разследваща информация “, с цел да убеди другите, че точно Русия е направила първата офанзивата с химическо оръжие в Европа след Втората международна война. Това написа английският вестник The Independent. Супер секретната информация Лондон е дал на най-близките си съдружници дни след опита за ликвидиране в Солсбъри. По-късно с разкритията са били осведомени още към двайсетина държавни управления. По този метод 23 страни и НАТО започнаха най-масовото в историята изпъждане на съветски дипломати.
Материалите, които са показани включват „ чувствителни “ отчети от военната изследователска лаборатория в Портън Даун, както и пояснения по какъв начин са били получени. Директорът на лабораторията Гари Ейткенхед е безапелационен, че всички проучвания са правят доста точно и се ревизират по няколко пъти, преди да бъдат оповестени като доказателство. Той изключва всякаква опция за операция или пребързаност на заключенията.

Свръхсекретната информация, която нормално се споделя нормално единствено сред „ петте чифта очи “: Англия, Съединени американски щати, Австралия, Нова Зеландия и Канада, този път е показана и на други съдружници. На някои страни е било споделено друго количество от тази информация. Тези данни са показани и на водача на лейбъристите Джереми Корбин, който искаше повече доказателства за виновността на Русия.

Москва на собствен ред стартира версията, че веществото „ Новичок “ би могло да „ изтече “ от самата лаборатория Портът Даун. Ейткенхед обаче е безапелационен, че това е пропагандно изказване и безусловно погрешно. Самите съветски източници знаят, че това е невероятно, отвърна шефът на секретната военна лаборатория.

Премиерът Тереза Мей е инструктирала разследващите служби да „ унищожават “ съветската дезинформация като употребяват „ всички налични средства с които разполагат “. Така Англия ще стартира контрапропагандна война против Русия, написа английският вестник The telegraph.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР