Има огромна вероятност САЩ да спре финансирането на Световната здравна

...
Има огромна вероятност САЩ да спре финансирането на Световната здравна
Коментари Харесай

Напрежението между САЩ и СЗО ескалира: Или кардинална промяна, или спиране на финансирането

Има голяма възможност Съединени американски щати да спре финансирането на Световната здравна организация, откакто американските управляващи продължиха офанзивите към СЗО с ултимутами и през днешния ден. 
" Световната здравна организация не се е показала на висота в метода си към обстановката с разпространяването на ковид и по тази причина Съединени американски щати изискват съществени промени на ситуацията в организацията. В противоположен случай те ще „ обезпечат целево потребление за положителни каузи на доларите на американските данъкоплатци “, съобщи държавният секретар Майк Помпео в изявление пред радио Good Morning Orlando, публикувано от външнополитическото ведомство на Вашингтон.
Помпео бе помолен да даде оценка на настоящото положение на връзките сред СЗО и Съединени американски щати в светлината на вероятното прекъсване на вноските на страната в тази организация. „ Случвало се е СЗО да работи добре. За страдание, в този случай тя не се оказа на висота и по тази причина ние би трябвало да предприемем старания за съществена смяна на това състояние (към по-добро) или да вземем друго решение и да заявим, че ще изиграем своята роля в отговорностите си в областта на опазването на здравето... “, отговори държавният секретар, представен от БГНЕС.
В последните дни Доналд Тръмп подлага на критика гневно организацията, заявявайки, че структурата е „ финансирана най-вече от Съединени американски щати, само че се концентрира върху Китай “. Той акцентира и, че Вашингтон обмисля прекъсване на вноските в бюджета на СЗО. Освен това съгласно президента всички ограничения, подхванати от организацията в битката против разпространяването на новия ковид, са неправилни. Основният укор е, че организацията не е съобщила задоволително бързо за заплахата от пандемия и също така, по думите на Тръмп, е прокитайски настроена.
В същото време Тръмп атакува и значително американски медии, които посочваха грешките и объркванията в изявленията му, заявявайки, че води борба с ковид вярно, само че тя не е отразявана както би трябвало от съперниците му. От ABC пък оповестиха, че администрацията на Тръмп би трябвало да е имала информация за ковид още през ноември.
Съединени американски щати е световен водач в броя инфектирани и броя жертви от ковид - надлежно близо 600 000 и близо 25 000. 
Всичко за ковид следете ТУК.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР