Има огромен брой различни цветове, които могат успешно да се

...
Има огромен брой различни цветове, които могат успешно да се
Коментари Харесай

Как да съчетаваме правилно дрехите си според цвета им

Има голям брой разнообразни цветове, които могат сполучливо да се съчетават дружно, без значение дали в ярки комбинации, или като един цвят, смесен снеутрални такива.

В тази публикация ще разгледаме голям брой практични способи, които можете да употребявате, когато създавате цветни тоалети.

Като цяло, в множеството аутфити има от 1 до 7 цвятав взаимозависимост от това какъв брой облекла са включени. Колкото по-сложен е тоалетът, толкоз повече цветове би трябвало да съвместим.

Има 5 съществени техники за съчетаване на цветовете, които можете да приложите, когато сглобявате тоалета си -монохромна композиция, контрастна композиция, мека композиция, неутрална композиция и композиция от неутрални и допълващи се цветове.

Ето по какъв начин съчетаването на облекла по цвят може да ви направи да изглеждате по-добре:
Монохромна композиция
При тази композиция всички детайли от тоалета имат разнообразни нюанси на един и същи цвят. Можете да употребявате 2-3 разнообразни нюанса от един и същи цвят с разнообразни равнища на плътност и бляскавост в едно облекло.

Unsplash

Ако добавите повече контрастност сред нюансите, тоалетът ви ще стане по-ярък. Ако контрастът сред нюансите е едвам видим, цялата визия ще наподобява по-мека и по-спокойна.

Като цяло множеството цветове се съчетават добре в монохромна композиция, само че има някои изключения. Например, някои нюанси на зелено не са толкоз лесни за съчетание.

Unsplash

Ако имаме повече от 2 разнообразни нюанса на зеленото в един тоалет, той ще стане безреден и небалансиран. Това е по този начин, тъй като зеленото има както студени, по този начин и топли нюанси, които рядко си пасват добре.

Съветът ни е да употребявате най-много 2 нюанса на зеленото в едно и също облекло и да се опитате и двата да са или със студени, или с топли нюанси.

Pexels
Контрастнакомбинация
Можете да създадете противоположен тоалет, като употребявате цветове, които взаимно се укрепват, създавайки мощен контрастност. Класическиконтрастни комбинации са да вземем за пример алено със зелено, синьо с оранжево, лилаво с жълто и бяло с черно.

Unsplash

Такива комбинации наподобяват доста ярки, тъй че когато създавате контрастни визии, единият цвят би трябвало да е главен, а другият да е допълващ, в съответствие 70% към 30%.

Уверете се, че знаете кой цвят подхожда на тена на кожата ви, преди да изпробвате някой от тези способи. Ако смятате, че облеклото ви е прекомерно блестящо, прибавете един безпристрастен цвят, с цел да туширате нещата.
Мека композиция
Можете да създадетецветен тоалет икато употребявате меки цветове. Това са цветовете, които са смесени със сиви или пастелни цветове.

Unsplash

Можете също по този начин да създавате меки цветови комбинации, като съчетавате ярък със ярък цвят или мрачен с мрачен в облеклото.

Когато комбинирате меки цветове, получените тоалети наподобяват малко по-спокойни, по-приветливи, от време на време по-небрежни.

Pexels
Визия с неутрални цветове
Ако предпочитате по-малко външен тип с по-малко цветове, използвайте по-неутрални нюанси. Неутралните цветове като нюанси на бяло, бежово, сиво, кафяво и черно могат елементарно да си паснат.

Pexels

За да наподобяват вашите тоалети по-лични и стилни, изберете облекла с неповторим дизайн, декоративни детайли или забавни текстури.

Комбинациите от елементарен дизайн и неутрални цветове може да наподобяват скучни и в последна сметка да ви отегчат.
Комбинация от неутрални и допълващи се цветове
Неутралните цветове в действителност са доста значими, защото могат да прибавят повече баланс и естетика към вашите тоалети. Te също се съчетават с всевъзможни ярки, меки или съществени цветове.

Единственото нещо, на което би трябвало да обърнете внимание, е да съчетаете студените неутрални нюанси със студени нюанси на други цветове и назад.

Unsplash

Въпреки че цветовoто комбиниранее значимо, значимо е също по този начин да запомните, че модата е форма на себеизразяване и няма твърдиправила. Личният жанр и самостоятелният комфорт постоянно би трябвало да са на напред във времето.

Някои хора съзнателно нарушават разпоредбите за цветовото съчетание, с цел да основат неповторими и привличащи вниманието тоалети. В последна сметка смисъла на съчетаването на цветовете при обличане може да варира според от персоналните ви желания, мотива и културните правила.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР