Има огромен брой колонки, от които се продават горива и

...
Има огромен брой колонки, от които се продават горива и
Коментари Харесай

Огромен брой колонки с горива не се контролират, обяви Емил Димитров

Има голям брой колонки, от които се продават горива и никой не ги управлява и даже не ги знае къде са. Това разгласи в утринния блок на " Нова телевизия " Емил Димитров, депутат от " Обединени патриоти " и ръководител на комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата. По-късно през днешния ден тя ще изслуша основния прокурор за контрабандата на цигари и медикаменти.

Димитров посочи, че въпросните колонки са из цялата страна и дълги години контролните органи не ги виждат. По време на комисията той щял да направи презентация със снимани такива над 200. Обясни, че камиони, регистрирани като водонски или за транспорт на мляко продавали горива из градовете. Имало компании, които си записали половината камиони " за персонални потребности ", което говорело доста единствено по себе си.

Обясни и че за година на пристанище Варна в нарушаване на европейското законодателство са разтоварени 54-56 кораба с горива най-вече от Гърция и Турция и не било известно по какъв начин контролните органи са реагирали. В един от случаите имало питане от Брюксел. Такъ въпрос ще бъде насочен на основния прокурор.

Депутатът цитира и случай, при който е открито, че в акцизен склад данните за горивата в него са манипулирани, само че не се знае какво се е случило с него, а като се установяла колонка на бензиностанция в нарушаване, тя се запечатвала.

На въпрос дали тези тематики се повдигат по адрес на водача на " Воля " Веселин Марешки, Димитров сподели, че единствената негова заслуга е, че като пристигнал в София рейтингът на Народното събрание паднал. Време е да попитаме като му е свален имунитетът до каква степен са стигнали следствията, добави депутатът. Не съм видял нито един акт, който да е завършил за неговия бизнес с медикаменти и горива. Непрекъснато се твърди, че се вършат инспекции и няма нито една приключена, добави той.

Хора са обрали банкомат и 300 души отиват да ги търсят, а в това време от склад са откраднати медикаменти за 800 хиляди лева и не се знае какво демонстрира инспекцията, разгласи още Димитров. Той уточни, че крадците надали са били магистър фармацевти, та да пропуснат морфин и други субстанции, а да откраднат най-скъпите медикаменти за раково заболели. Главният прокурор щял да бъде питан за какво се бави инспекцията на подобен случай и дали е открито къде са въпросните медикаменти.

Депутатът няколко пъти уточни, че в комисията са признателни на основния прокурор, че ще пристигна, тъй като не бил задължен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР