Има образувано досъдебно производство срещу Венцислав Кирчев и Ангел Дулев

...
Има образувано досъдебно производство срещу Венцислав Кирчев и Ангел Дулев
Коментари Харесай

Breaking.bg: Разследват бившите шефове на полицията заради незаконния арест на Борисов

Има формирано досъдебно произвеждане против Венцислав Кирчев и Ангел Дулев
Двамата хасковски полицаи Венцислав Кирчев и Ангел Дулев, доверени лица на Асен Василев и индивида на Васил Божков в Хасково с прозвището Ярето, се проверяват за противозаконния арест на водача на опозицията Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова на 17 март м.г., написа Breaking.bg.

Срещу Кирчев, тогава шеф на Националната полиция и Дулев, негов заместител, има формирано досъдебно произвеждане в Националната следствена служба-НСлС, настояват осведомени източници.

При показните арести преди година, подредени от премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков, са осъществени закононарушения и нарушавания на куп закони, Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс. Планът за интервенцията по ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова е одобрен от шефа на полицията Кирчев, направил по време на „ Промяната “ най-шеметната кариера в Министерство на вътрешните работи от шеф на полицейски сектор в Черноочене до шеф на полицията, а началник на акцията е Ангел Дулев, притеглен от Икономическа полиция в Хасково за зам.-директор на ГНДП от Кирчев.

Остава открит въпросът има ли по това досъдебно произвеждане следствие против Кирил Петков, разрешил си да привиква проверяващи служители на реда в кабинета си и да им дава разпоредби, както и против Бойко Рашков, който е принудил подчинените си в Министерство на вътрешните работи да правят противозаконни дейности?
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР