Има области, в които могат да се направят неща Това,

...
Има области, в които могат да се направят неща Това,
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Служителите в МВР не са обучени как да действат

Има области, в които могат да се създадат неща Това, преди всичко, е подборът на фрагменти – в системата влизат хора, които не дават отговор на условията за тази система. Не приказваме за физически индикатори, а за морал. Това сподели Цветелин Йовчев, някогашен министър на вътрешните работи за „ Денят стартира ” по Българска национална телевизия.

Йовчев счита, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които са основали връзки със Семерджиев и са му помагали, би трябвало да понесат отговорността си. Той също по този начин показа, че има подозрения за това дали Семерджиев е правил незаконна активност, като добави, че голям брой от помагалите му чиновници не си дават сметка, че дребните „ добрини ” са помогнали да се стигне до злополуката на бул. „ Черни връх ”.

„ Ако са позволени неточности в първите моменти на мястото на престъплението, дължат се на недобра подготовка и неразбираеми процедури на чиновниците, в сравнение с някакъв чадър ”, добави още той.

„ Нашите чиновници в Министерство на вътрешните работи – и това е дълготраен проблем – те не са подготвени по какъв начин да работят в разнообразни обстановки. Един чиновник, когато спре един автомобил за инспекция, не знае къде да застане вярно, по какъв начин да подходи към нарушителя. Оттам нататък, когато откри нарушаване, на него системата му дава благоприятни условия той да лавира какво ще направи. Няма го ефикасният надзор ”, добавя Йончев.

Той също по този начин показа своите рекомендации към метода, по който би трябвало да се подхожда в Министерство на вътрешните работи във връзка с чиновниците там: „ Първо – това е първичната инспекция на чиновниците при приема им на работа, само че това не е задоволително единствено с психическите проучвания и инспекция в системите на Министерство на вътрешните работи. Човекът би трябвало да се следи по време на работата му. Второ – работната среда; всяка система за интегритет почива на това, че работата на служителя в системата би трябвало да е полезност. Трето – да има ясни процедури кое е възможно и кое – не. Контролът е на няколко равнища, само че изключително от директните началници. ”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР