Има няколко сигурни начина да проверите емоционалната си интелигентност. Все

...
Има няколко сигурни начина да проверите емоционалната си интелигентност. Все
Коментари Харесай

Проявите на емоционална интелигентност, които помагат за заздравяването на скрити рани

Има няколко сигурни метода да ревизирате прочувствената си просветеност. Все отново, с цел да разберете какво значи това, би трябвало да осмислите няколко съществени качества, умения и знаци, които съгласно психолозите са сигурните белези, че вашата прочувствена просветеност е на по-високо равнище:

1. Проявявате емпатия.

Не всеки умее да се слага на мястото на другите. Емпатията е качество, което е все по-голяма необичайност. Емоционално интелигентните хора могат да преценяват компликацията на обстановката, да се опитат да погледнат нещата през непознатите очи и да създадат всичко допустимо, с цел да не наранят другите.

2. Внимавате какво говорите.

Това не значи да не употребявате в никакъв случай неприятна дума или хула, а значи, че прочувствено интелигентните внимават доста какво приказват, по какъв начин се държат – преценят всяка своя реакция и не работят импулсивно.

Психолозите споделят, че прочувствено интелигентните в никакъв случай не споделят: „ Знам по какъв начин се чувстваш! “, тъй като са задоволително зрели, с цел да схващат, че всеки претърпява нещата по друг метод.

3. Отворени сте за промени.

Да не се страхувате от смяна е също симптом на прочувствена просветеност. Такива хора са изцяло наясно със себе си и не се опасяват от измененията. Предизвикателствата и трудностите са одобрявани като неизменима част от живота и като опция за личностно израстване.

Страхът от смяна е натурален и човешки, само че прочувствено интелигентните могат да преодолеят тези естествени инстинкти.

4. Умеете да се поставите „ на пауза “.

Ретроспекцията е една от най-хубавите практики, които ползват прочувствено интелигентните хора. Вместо да се паникьосват, да изпадат в положение на тревога, в случай че да вземем за пример им следва изявление за нова работа или друго притеснително, те просто „ натискат паузата “, единствено изключват се.

Това значи, че прочувствено интелигентните хора имат способността да мислят в стресова обстановка и да проучват събитията, с цел да вземат умно решение, а не да работят преждевременно и безогледно. След като мине време и се намерения, е по-лесно да се направи верният избор.

5. Справяте се по-добре в работата от сътрудниците си.

Оказва се, че прочувствено интелигентните се оправят доста по-успешно в работата от останалите. Това качество е значително във връзка с чиновниците, само че и на мениджърите, тъй като връзката доста се улеснява. Хората избират да вършат бизнес с хора, които харесват и на които имат доверие. Емоционалната просветеност оказва помощ за построяването на здрави и надеждни връзки сред хората.

6. Държите на напредъка, само че не на перфекционизма.

Никой не е съвършен и хората с висока прочувствена просветеност чудесно схващат това. Те одобряват себе си и другите такива, каквито са. Това им дава опция да поддържат гладки връзки с хората, тъй като нямат нереалистични упования и не се носят в облаците.

Това обаче не значи, че прочувствено интелигентните не се интересуват от израстване и прогрес – нищо сходно. Просто не са перфекционисти.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР