Има няколко ранени полицаи, съобщи в ефира на НОВА зам.-директорът

...
Има няколко ранени полицаи, съобщи в ефира на НОВА зам.-директорът
Коментари Харесай

Зам.-шефът на СДВР: Има ранени полицаи, замеряни са с камъни и фойерверки

Има няколко ранени служители на реда, заяви в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Стефан Иванов.

" Безпрецедентни вандалски прояви и експанзия ", заключи той протичащото се.

По думите му служителите на реда са били замеряни от протестиращите почитатели с камъни и фойерверки, макар че преди началото на митинга униформените са се постарали да съберат огромен брой пиротехника и неразрешени предмети за всеобщи мероприятия.

Протестът против БФС бързо ескалира. Към 17:30 ч. българските и унгарските почитатели дойдоха дружно на митинга против управлението на БФС към Националния стадион " Васил Левски ". Всички подстъпи към " Евлоги Георгиев " - от " Драган Цанков " и от " Орлов мост " са блокирани от полицията.

Минути по-късно почитателите на ЦСКА блокираха " Орлов мост ", а към 18:20 ч. напрежението внезапно ескалира. Футболните ентусиасти започнаха да хвърлят бомбички и ракети против полицията. Полицията изкара водното оръдие на барикадата и предизвести, че в случай че не спрат, ще бъде използвана мощ.

Полицията предприе ограничения и изтласка всички протестиращи по ул. " Гурко ". Започна да разпръсква почитателите. Органите на реда започнаха да постановат с палки и да пръскат със спрей - и тези на първа линия, само че и минувачите, чак към постройката на Министерството на спорта.

След началото на мача в 19:00 ч. почитателите възпламениха няколко кофи за отпадък и още веднъж потеглиха към полицията. Във входа на блок на " Гурко " човек е пребит свиреп от полицията. Не се знае какво е положението му. Идва кола за спешна помощ към мястото. Бесни почитатели потрошиха полицейски бус на " Васил Левски " до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове и всичко вътре. След това го възпламениха, скандирайки " къде ви е водата в този момент ". Има сигнали и за бити деца.

Трима са задържани пред Министерството на спорта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР