Има няколко прости трика за възстановяване на растение, което вече

...
Има няколко прости трика за възстановяване на растение, което вече
Коментари Харесай

Съживете стайните растения с тези 5 ефективни трика

Има няколко елементарни трика за възобновяване на растение, което към този момент наподобява зле. Някои от тях са пораснали и се нуждаят от разсаждане, други са пожълтели и увехнали, а на трети корените са почнали да гният. Ето вълшебната рецепта за тяхното възобновяване.

1.       Пресадете в нова почва

Растението постоянно наподобява зле, тъй като не е било пресаждано отдавна. Почвата може да бъде наранена от гъбички, в случай че не се грижим вярно. При пресаждането би трябвало да обърнете внимание на сорта на растенията и да изберете подобаващата почва за него. Самата саксия би трябвало да е подобаваща за размера на кореновата система. Между другото, нова ярка кащпа също ще помогне за ободряване на външния тип на цветето. Можете да изберете някаква невероятна форма, с цел да извършите растението неповторимо.

2.       Извършете подкастряне

Едно стайно растение може да се нуждае единствено от резитба, с цел да наподобява по-добре. Цветето би трябвало да се отреже с култивиран ножици, а самите разфасовки би трябвало да се третират с въглен или растителен консервант. Отрязаното растение би трябвало да бъде отстранено от прозореца и не забравяйте за постоянното поливане.

3.       Стимуланти на растежа

В магазините можете да намерите спрейове и разтвори за стимулиране на растежа и цъфтежа на стайните растения. Трябва да ги изберете за избран тип цвете. Има няколко домашни предписания. Например, можете да смилате лист от алое на каша, да го поставите в чаша вода и да го поставите на студено място за една седмица. Разредете кашата в пет литра вода и поливайте растението с нея 2-3 пъти седмично.
 6 растения, които ще ви обезпечат по-добър сън 6 растения, които ще ви обезпечат по-добър сън
Стайните растения са най-хубавите съквартиранти! Те в никакъв случай не ядат храната ви, постоянно са там, с цел да ви изслушат и най-хубавото от всичко,...

4.       Сменете осветлението и поливането

Може би са основани неверни условия за цветето, тъй че то е станало неврачно. Например, в случай че растението е стояло в едва осветлен ъгъл, би трябвало да го пренаредите по-близо до прозореца. Пожълтелите листа могат да се оправят посредством прекосяване към по-често поливане и прибавяне влага от бутилка със спрей.

5.       Сладки съседи

Стар кактус или сукулентно растение може да бъде пресаден в по-голяма саксия и заобиколен от млади растения. Към тази комбинация можете да добавите пъстър пясък, фон или дребни камъчета. Само здрави растения обаче могат да се слагат едно до друго. Болното цвете би трябвало неотложно да бъде изолирано от останалите.

Цветята също може да не наподобяват доста красивo, в случай че се " открояват " от интериора. Например, обичайното място за растения - перваза на прозореца - може да бъде изцяло погрешно употребявано за такива потребности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР