Има няколко препарата, които не бива да се приемат по

Има няколко препарата, които не бива да се приемат по ...

Съветите на специалиста: Какво да не приемаме, ако се заразим с коронавирус?.

Има няколко препарата, които не бива да се приемат по време на заболяване с . Това обяви докторът по медицина Джошуа Шафцин от детската болница в Синсинати, щата Охайо, цитиран от “Яху лайф”.
Преди всичко според него това са медикаментите против разстройство, съдържащи лоперамид, тъй като те забавят работата на червата и пречат на пречистването на организма от бактериите и възпалението. Повръщането и диарията, които са симптоми на коронавируса, показват, че стомашно-чревният тракт е в процес на изхвърляне на бактериите и по-добре да не му се пречи, а да се пие повече вода. Докторът смята, че не бива да се използват и инхалатори, защото на пациенти без астма те по-скоро биха навредили.

Крие ли рискове отлагането на повторното ваксиниране срещу коронавирус? Крие ли рискове отлагането на повторното ваксиниране срещу коронавирус?
Във Великобритания отложиха повторната ваксинация, за да може повече хора да получат първата доза от препарата срещу коронавируса. Експ...
Шафцин обяснява още, че всеки препарат, съдържащ фенилефрин, е опасен при болести на сърцето, а това вещество влиза в състава на много спрейове за нос. Затова съветва приемането на такива медикаменти да става само под лекарски контрол, пише .

Източник: actualno.com