Има няколко начина да бъдеш комунист. Най-разпространеният е всички да

...
Има няколко начина да бъдеш комунист. Най-разпространеният е всички да
Коментари Харесай

Орен Воскин: По-добре е да имаш 50% от 100 пари, отколкото 100% от 10

Има няколко метода да бъдеш болшевик. Най-разпространеният е всички да са еднообразно небогати. Това не е хубаво и не устоя инспекцията на историята. Вярно е, че при военния комунизъм се раждат и диктатори, които имат всичко в обилие, само че местата са лимитирани, искащите за такава позиция – доста. Но, шегата настрани, в случай че кибуцът желае хем да резервира идеологията, в която има вяра, хем да поддържа високо ниво на живот, би трябвало да откри пазарна ниша. Това описа Орен Воскин , изпълнителен шеф на софтуерно дружество в кибуца Саса, намиращ се в планинската част на Галилея, пред кореспондента на БНР в Израел Искра Декало.

Основното произвеждане в кибуца е селскостопанското – в него се отглеждат ябълки и сливи. Според Воскин това е един от последните кибуци, запазили колективизма, което значи, че всички негови членове са равни и всички получават идентични хонорари. Но екипът на Воскин стартира да се занимава и с нововъведенията на високо равнище и се заема с изобретяване и произвеждане на защитни системи за коли и системи за киберсигурност. Така Саса става освен различим и издирван по света, само че и един от най-успешните кибуци в Израел, който основава работни места освен за членовете на кибуца, само че и за доста хора в региона към него. Вече повече от 5 години компанията има над 180 клиенти от целия свят и през 2017 година печели премия за най добър снабдител на отбрана за стратегически обекти, споделя с горделивост шефът на компанията.

Най-популярно бих обяснил принцип на работа на нашата система по този начин: В пощата или при сърфиране в мрежата, както и при потребление на разнообразни приложения, в компютърната система на даден обект влизат разнообразни файлове. Колкото и да е сигурна отбраната, в някои моменти може да бъде пробита. Хакерските технологии са толкоз напреднали, че вирусите мъчно могат да бъдат разпознати от антивирусната отбрана, колкото и да е добра тя. Ако влезе вирус или различен унищожителен детайл в системата, рано или късно някой от потребителите ще го отвори и може да провокира произшествие. Вместо система за различаване сътворяваме система за превръщане, при която да вземем файла, все едно дали е инфектиран или не, и да го създадем в различен вид, при което вирусът се обезврежда.

Най-напред компанията е поканена да отбрани киберсигурността на здравна инсталация и на данни в огромна израелска болница. Днес предлаганата отбрана се употребява от доста държавни институции, в това число от армията и някой от посолствата на Израел в чужбина, както и от институции и банки в други европейски страни и в Сингапур.

Най-добрата технология не е евтина. Имаме по-достъпни артикули от по-старите ни версии. Но за доста от компаниите, които охраняваме, е по-изгодно да платят за отбрана, в сравнение с да бъдат пробити от компютърни вируси.

Кибуците също си имат търговски и бизнес ползи, продължава описа си Воскин:

Има един израз: По-добре е да притежаваш 50% от 100 пари, в сравнение с 100% от 10. Ние в кибуц Саса знаем, че е хубаво да сме създали лични технологии, само че с цел да успеем да пробием на международния пазар, се постанова да имаме съдружници.

Сътрудници в другите страни са нужни за пласмента и поддръжката на готовите системи. На Балканите кибуцът развива положително партньорство с Румъния, само че към момента не и с България. Воскин е посещавал София за съревнование като член на националния тим за глухи по плуване и колоездене и признава, че е удивен от столицата, от Витоша и от чудесната българска кухня.

Запис на репортажа за кибуц Саса можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР