Има няколко конференциии на високо ниво, на които ще поставим

...
Има няколко конференциии на високо ниво, на които ще поставим
Коментари Харесай

Министър Петков: Заплатите Скачат През 2018!

Има няколко конференциии на високо равнище, на които ще сложим въпроси като бъдещето на труда и вложенията в човешкия капитал след приключването на програмния интервал до 2020 година

Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на труда и обществената политика Бисер Петков. Основният приоритет в нашата област е използването на европейския дирек за обществени права, добави той. В сърцевината на европейската политика е кохезионната политика и по тази причина българската позиция е, че тази политика и доближаването би трябвало да продължи.

Трябва да има една конвергенция на доближаване на приходите в обособените страни с изпреварващ напредък в България. Надявам се, че Европа ще продължи да сближава страните членки, съобщи общественият министър. България залага на възстановяване на качеството на работната мощ.

Утре ще бъде прегледан националния проект за заетостта, като със 71 млн. лева се планува финансиране на държавни ограничения в тази посока, тъй като в областта на заетостта се обрисува недостиг и на количество, и на качество, уточни Бисер Петков. Прогнозите са, че приходите ще не престават да порастват през 2018 година

Като вземем поради 10%-то повишаване на минималната работна заплата, по-високите заплати в браншове като опазване на здравето и сигурност, както и настройките на работодателите в частния бранш да усилват заплатите – всичко това ще докара до едно доста покачване на приходите през тази година, разяснява министърът на труда и обществената политика.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР