Има някои грешки, които продължаваме да правим дори когато сме

...
Има някои грешки, които продължаваме да правим дори когато сме
Коментари Харесай

Грешките в готвенето, които могат да бъдат ВРЕДНИ за здравето

Има някои неточности, които продължаваме да вършим даже когато сме на хранителен режим и сме почнали да се храним напълно здравословно. Но нещата не се развиват по този начин, както чакаме. Това може да се дължи точно на тези дребни елементи, които пропущаме да променим. Начинът на подготвяне в действителност на здравословните ядене е от значително значение. Нека забележим кои са най-честите неточности при него:

Оставяте и непотребната лой да постъпи в чинията ви
Защо НИКОГА да не готвим със слънчогледово олио
Не всички типове олиа, които можем да закупим от магазина, са постоянни на термична обработка. Това значи, че не всички ще запазят ка...

Вредните храни няма по какъв начин да създадем по-полезни посредством подменянето на мазнината, само че пък може най-малко да се стараем непотребната такава да не попада в чинията ни и да поемем в допълнение калории и нездравословни съставки. Просто е – когато пържите нещо, поставете в чинията, която сте приготвили за готовия артикул, кухненска хартия и по този метод тя ще поеме непотребната лой. 

Оставяте пастата във водата, в която е била приготвяна

Това е още една неточност, за която евентуално доста от вас не са чували. След варенето е добре незабавно да изцедим непотребната вода от пастата и да я измием, защото това освен ще промени усета, само че оставянето й във водата може да се отрази и на това по какъв начин ще я одобри нашият метаболизъм. Горещата вода има възможност да унищожи връзките сред молекулите на нишестето в тестото. В резултат на това при консумация кръвната ни захар ще се увеличи, а апетитът ни няма да е удовлетворен и гладът ще се обади още веднъж скоро.

Не измивате месото
Ако готвите храната по този начин, тя става ОТРОВНА
Почти всеки човек има особено отношение към храната. Тя е един от методите да се поглезим, само че зависи доста от това по какъв начин я подготвяме....

Например при телешкото месо – в случай че то би трябвало да се свари преди да се включи към основната рецепта, ние постоянно пропущаме да го измием след процеса на варене. Това е неточност, тъй като всички полепнали по него мазнини от варенето ще се пренесат и в главното ядене. Ако го измиваме след първата термична обработка, ще можем да си спестим до 4 грама признати мазнини на порция.

Консумирате от продуктите, до момента в който готвите

Особено в случай че сте на режим, това не е добра концепция, защото по този метод вечеряте преди самата вечеря да вземем за пример. Допускате да приемете повече калории, без даже да се усетите. Същото е и в случай че добавяте вино към ястието – сипвате си една чашка и за вас, с цел да е по-приятен процеса. Няма нищо неприятно в това, само че не се чудете след това за какво не успявате с отслабването. По този метод сами саботирате диетата си, като увеличавате приема на празни калории. Не се поддавайте на изкушенията по време на готвене, а изчакайте крайния резултат, ще ви е още по-вкусно!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР