Има някаква втора камара в българския политически живот, някакъв Сенат

...
Има някаква втора камара в българския политически живот, някакъв Сенат
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Имаме Сенат с двама сенатори – Борисов и Радев

" Има някаква втора камара в българския политически живот, някакъв Сенат с двама сенатори – Борисов и Радев. Тази действителност я построи Борисов. Той за повторно му споделя: „ Остави ги тези долу там да се схванат, ние двамата сме над тях” . Това съобщи в ефира на bTV социологът Първан Симеонов.
„ По всичко проличава, че имаше борба, която ГЕРБ изнасяше към Радев. Винаги ГЕРБ звучи на два гласа – единият на Борисов, който сдобрява, а другият глас на Цветанов – който бие. Това е по този начин от край време. Това не значи, че сред тях двамата има разлом.
Според Симеонов Радев споделя: „ Добре, откакто ГЕРБ ще се бие с мен, аз ще се удрям непосредствено с Борисов. И Борисов не продължи борбата, сподели: Ок, помирение. Може би, тъй като Радев настъпи, може би, тъй като Радев си мисли, че, когато настъпиш Борисов малко по-ярко, той не отвръща”.
Президентът Радев реши да играе тази игра, явно му се влиза в непосредствен пердах , има силата и упоритостта да го прави. Той обаче не си прави като сметка, че ГЕРБ нямат какво да губят. Това сподели още Симеонов. По думите му, в случай че ГЕРБ продължат да водят тази борба, те нямат да изгубят и без друго не изключително шеметния си ресурс от доверие, първо.
„ Второ – в случай че Радев продължи да приказва на професионални тематики, той ще напусне малко президентската роля , а това е огромната заплаха за него – да не се увлече, да не пресоли манджата. Засега всичко е в границите на предстоящото, само че оттук насетне по-скоро ми се коства, че това би трябвало да приключи”.
Радев знае, че е два пъти по-харесван от Борисов и тази борба може да я води, само че има повече да губи, тъй като той няма инструментариум да води всекидневно тази борба, не му отива, не е редно, изяжда от доверието към него. Това, че към този момент тази борба не се обрисува след днешните изказвания, това е по-скоро добра вест. Това сподели от своя страна Георги Харизанов от Института за дясна политика.
Геополитически и Радев и Борисов и Каракачанов са на едни и същи позиции . Тримата са балансьори и има всички предпоставки да се схванат, разяснява още Симеонов.
По думите му, когато става дума за изтребители, милиарди и геополитика – постоянно ще има скандал, и да нямаше скандал, щяха да го измислят. Борисов през днешния ден сподели на Радев – " Дай да се разберем, цигулките в една тоналност”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР