Има някакъв оптимизъм между Русия и Украйна, говори се за

...
Има някакъв оптимизъм между Русия и Украйна, говори се за
Коментари Харесай

Георги Панайотов: Китай ще търгува с Русия, но няма да нарушава санкциите

Има някакъв оптимизъм сред Русия и Украйна, приказва се за градивен разговор, само че аз не чакам скоро да има някакво развиване за реализиране на помирение, уточни още той.

Според него това, което съобщили от Съединени американски щати, е че са настояли Китай да не дава отговор позитивно на желаното от Русия подпомагане за оказване на помощ. Войната се ожесточава, филантропичната рецесия става все по-тежка и над 650 000 души нямат достъп до питейна вода, уточни Панайотов.

" Трагедията на войната става все по-страшна и все по-страшна ", счита той.

По думите му това, което се случва, едва ли е било калкулирано от Кремъл и Русия няма потребен ход. Какво най-вероятно ще се случи - Русия да върви към заледяване на спора или да се ескалира войната. Ако тръгнем да изброяваме всички хипотези, войната може да се придвижи на космоса и на Луната. За пряк конфликт сред НАТО и Русия не виждам признаци, посочи Панайотов.

НАТО няма вкус за война с Русия, по думите на някогашния длъжностен боен министър. Краят на войната ще зависи от това какъв брой запаси Кремъл е подготвен да отдели за акцията си

Той увери, че българското военновъздушно пространство се пази от нашата изтребителна авиация. Това, което всички българи желаят, е България да има настояща, постоянна и сигурна авиация. Ф-16 няма да дойдат следващата година по проект и би трябвало да се мислят разновидности, настоя Панайотов, като даде образец, че разновидностите са да ни дават изтребители, които бързо да усвоим, до момента в който дойдат другите.

Панайотов уточни, че е мъчно да се каже до каква степен може да стигне съветският президент Владимир Путин и да се вземат верните осведомени решения, с цел да може българите да спят умерено. Да бъдеш посредник сред две страни е нелека задача и би трябвало да се употребяваме с доверието и на двете страни, другояче не можем да бъдем посредници във войната сред Русия и Украйна, сподели още някогашният министър на защитата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР