Има нужда от повече действия и усилия от ГЕРБ и

...
Има нужда от повече действия и усилия от ГЕРБ и
Коментари Харесай

Туск: Трябват повече усилия от Борисов в борбата с корупцията в България

Има потребност от повече дейности и старания от ГЕРБ и Бойко Борисов, с цел да ни убедят,че са в действителност решителни в битката против корупцията ". Това съобщи ръководителят на Европейската национална партия Доналд Туск в изявление за Радио " Свободна Европа ". По думите на Туск министър председателят Борисов съвсем му се е изповядал за скандалните фотоси от жилището му. " Да, към момента си припомням тази наша среща с Бойко Борисов. Той се опита да изясни в детайли целия скандал и звучеше доста искрено.

Историята му беше в действителност, ненапълно страшна, подобаваща и за сюжет на престъпен филм или забавен разказ. Сега съществено - да, той е в неволя. Той позволи очевидни неточности, в това число и в персоналния си живот. Той беше изцяло прям с мен ", споделя Туск.
" Ще запазя поверителност, тъй като разказът му звучеше като изповед. И Ви апелирам да ми позволите да бъда по-дискретен, тъй като ставаше дума за персоналния му живот, само че към момента имам вяра, че той ще има опция да потвърди, че - в случай че не съвършен - към момента е демократ. ", добавя ръководителят на Европейската национална партия по време на изявлението.

Ситуацията в България не е черно-бяла. Това е моето мнение. Разбира се, имаме задоволително аргументи да сме обезпокоени, когато става дума за успеваемостта на правосъдната система и антикорупционните механизми в България ", счита ръководителят на ЕНП " Но в това време ще бъде пресилване да кажем, че ГЕРБ и Бойко Борисов са построили властнически режим. Все още българската политическа система има своите механизми за надзор и баланс ", споделя Туск.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР