Има нужда от откровен разговор на хората, които взимат решения,

...
Има нужда от откровен разговор на хората, които взимат решения,
Коментари Харесай

Нейнски: Трябва да се обясни защо България дава оръжие на Украйна

Има потребност от прям диалог на хората, които взимат решения, с българските жители по отоншение изпращането на оръжия в Украйна. Това сподели някогашната външна министърка Надежда Нейнски по Българска национална телевизия.

По време на бомбардировките над Белград поддръжката, която България е оказала на НАТО, в началото не е разбрана от хората, които са се страхували да не бъдем въвлечени във война, изясни Нейнски. Тогава тактиката е била да се провеждат срещи в цялата страна и да се приказва с хората в това число за най-неудобните въпроси.

" Трябва да бъдат обяснени тези решения и би трябвало да бъде ясно за какво България поддържа Украйна с оръжие ".

Според нея Украйна е единствено " една от спирките на Путин " и напомни писмата на съветския президент до Съединени американски щати и НАТО в навечерието на войната, с които ги приканва Алиансът да се изтегли от Източна Европа.

Според Нейнски има заплаха и за сигурността на Черно море.

" Русия желае да трансформира Черно море в съветско езеро. Неслучайно моите опасения са по отоншение на сигурността в Черно море и това, което ще се случва там, в това число като резултат от прекратяването на зърнената договорка "

По думите ѝ провокациите от страна на съветски депутати по адрес на България и други страни не са от през вчерашния ден. Русия се държи предизвикателно, а тактиката ѝ за заплашване цели основаване на напрежение и неустановеност у хората, коментира Надежда Нейнски.

Според нея решението за прекратяването на концесията на " Лукойл " на пристанище " Росенец " е закъсняло, само че извънредно належащо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР