Има нова надежда за коалиция в Германия и сформиране на

...
Има нова надежда за коалиция в Германия и сформиране на
Коментари Харесай

Има нова надежда за коалиция и правителство в Германия

Има нова вяра за коалиция в Германия и съставяне на държавно управление.

Социалдемократите са подготвени да договарят с другите партии, с цел да се откри излаз от политическата рецесия, съобщи водачът им Мартин Шулц  след диалози с президента Франк-Валтер Щайнмайер, написа btvnovinite.bg.

В Германия към момента не е образувано държавно управление след изборите в края на септември. След вота Шулц разгласи, че партията му този път няма да взе участие в необятна коалиция с християндемократите.

Създалата се политическа рецесия и заплахата да се стигне до нови парламентарни избори принуди социалдемократите да разхлабят съпротивата си. След полемики, траяли цяла нощ в централата на партията в Берлин, водачът им направи изказване и разгласи, че партията би трябвало да се държи отговорно и нови избори би трябвало да са последната алтернатива.

Широка коалиция  обаче може да има единствено, в случай че членската партия на Германската социалдемократическа партия поддържа това решение с болшинство, посочи Шулц.

В началото на идната седмица ще се състоят диалози сред с  Ангела Меркел , с  Хорст Зеехофер , водач на Християнсоциалния съюз – сестринската партия на Християндемократическия съюз на канцлера, и с водача на социалдемократите при президента Щайнмайер.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР