Има нова дупка в оградата по българо-турската граница край Сладун.

...
Има нова дупка в оградата по българо-турската граница край Сладун.
Коментари Харесай

На българо-турската граница: Част от оградата срещу бежанския натиск е пропаднала

Има нова дупка в оградата по българо-турската граница край Сладун. Преградното оборудване е прекратено в границите на 15 метра, заяви

Оградата пада в средата на януари при високи води в региона, споделя в деня на промяната си към този момент някогашният регионален шеф на Хасково Стефка Здравкова.

" Веднага съм пратила екип от експерти. На 21 януари отчетът беше на бюрото ми, за това какво би трябвало да бъде подхванато ", добави Здравкова.

Гаранцията на оборудването не важи при злополучие. Така, през февруари сметката се изпраща на Министерския съвет, само че пари и до през днешния ден не са отпуснати. За казуса сигнализира преди дни водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Говорим за пробив, в дословния смисъл на думата, на българската национална сигурност ", съобщи Костадинов.

Всяка дупка тормози хората от пограничните села. Изграждането на оградата по границата с Турция стартира през 2013 година при кабинета " Орешарски " и продължи до 2017 година при кабинета " Борисов 3 ". Общо над 200 млн. лева бяха отпуснати за оборудването с дължина 239 км, минаващо през 3 области.

Дупката не е казус, през годините имаше и други сходни сигнали. Колко ще коства ремонтът този път от Областна администрация не разясниха.

Това не е единственият злепоставен сектор от оградата, която е построена на територията на Хасковска област по границата с Турция. Въпреки това от Министерство на вътрешните работи споделят, че сходни сектори не са път на бежанците към България, тъй като в региона има засилено видеонаблюдение, както и спомагателна физическа защита.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР