Има нещо уникално в природата, културата и хората в България.

...
Има нещо уникално в природата, културата и хората в България.
Коментари Харесай

Такуя Аояма: Туризмът в България трябва да заложи на автентичните преживявания и традиции

Има нещо неповторимо в природата, културата и хората в България. Туристическият климат в България се трансформира и от ден на ден международни марки желаят да влагат тук. Вашият туризъм би трябвало да заложи на достоверните прекарвания и обичаи в страната.

Това съобщи Такуя Аояма, управител „ Развитие “ в Hyatt International за Централна и Източна Европа, Балканите и страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики за предаването на британски език на БГНЕС.

Веригата хотели „ Hyatt “ в България се разраства. Съвсем неотдавна е открит „ Hyatt Regency “ в Правец, а до този миг има четири хотела на Черно море. Предстои отваряне на нов хотел там идната година.

През уикенда интернационалният туристически конгрес „ Предизвикателства и благоприятни условия в туристическия бранш в България ” се състоя в „ Hyatt Regency “ в Правец, като съгласно Аояма дестинацията е определена поради красивата природа към него и това, което може да предложи на гостите – прелестна конферентна зала, басейн, голф игрище…

„ Има нещо друго, нещо неповторимо в културата, природата, в хората тук, в България. Имаме база да създадем нещо друго и забавно тук “, сподели Аояма.

Според него туристическият климат в България се трансформира.

„ Все повече международни марки, като „ Хилтън “ да вземем за пример, желаят да влагат тук. Но освен България, а и други страни в балканския район би трябвало да създадат повече, с цел да промотират себе си “, добави той.

За да има сполучлив туризъм в България, съгласно японският управител, страната се нуждае от инфраструктура в региона на въздушния и наземен превоз, само че на първо място би трябвало да заложи на достоверните прекарвания като занимания, храна, като и продажби на достоверни, локални артикули.

„ В този аспект можете да се поучите от Турция, която сполучливо се оправя в това отношение “, сподели той.

„ Не би трябвало да се пробвате да се борите с известни марки, вие имате да вземем за пример своето известно кисело мляко, известно и в Япония. Трябва да заложите на това, в което е вашата мощ – розовото масло, СПА курортите, и би трябвало да ги разпространявате. За това може да помогне и частният бранш “, уверен е Такуя Аояма.

В България постоянно е имало доста японски туристи, увери той.

„ Но би трябвало да извършите повече за разпространение на българското отвън граница. В Токио да вземем за пример има единствено един български ресторант “, възмущава се мениджърът.

От позицията си на съумял в туристическия отрасъл, работейки в предишното за компании като Saison Group (бивш притежател на InterContinental Hotels), Holiday Inn Worldwide, Andersen и Starwood Hotels & Resorts, Такуя Аояма даде формула за сполучлив туризъм в нашата страна.

„ Ако промотирате дадена дестинация добре и в случай че тя се ръководи добре, с сполучлив мениджмънт, ще бъдете сполучливи. Защото има доста неща, които японският екскурзиант би желал да види тук – страхотната природа, прелестното вино, вкусните зеленчуци и огромното развлечение. Когато не приемате нещата прекомерно съществено, вие умеете да се забавлявате доста “, сподели той с усмивка.

А измежду нещата, които най-вече обича в България, е ракията. В нея той вижда алегорично значение.

„ Женен съм за румънка от 22 години, тъй че съм схванал, че ракията е нещо, което свързва хората на Балканите – турци, българи, румънци, сърби. Трябва да представяте своята ракия на открито доста повече. Тя е част от споделената традиция “, приключи Такуя Аояма. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР