Има нещо повече от личността на г-н Гешев, това е

...
Има нещо повече от личността на г-н Гешев, това е
Коментари Харесай

Радев: Има нещо повече от личността на г-н Гешев. Това е ВСС

Има освен това от личността на господин Гешев, това е Висшият правосъден съвет - органът, който кадрува.

Това разяснява през днешния ден президентът Румен Радев за абсурда в прокуратурата.

Не е обикновено, сподели той за протичащото се.

" Говоря за това от години - че има политическа интервенция в работата на прокуратурата и правосъдната власт ", добави Радев.

На въпрос дали Иван Гешев е подобаващ за поста основен прокурор, президентът отговори:

" Не желая сега да спекулирам с хипотези. Има нещо по-важно от личността на основния прокурор - това е Висшият правосъден съвет, органът, който кадрува. "

И изиска " членовете на Висш съдебен съвет да покажат праволинейност и зависимост само на закона ".

След което напомни по какъв начин от дълго време е трябвало да бъде решен въпросът с изтеклите мандати във Висш съдебен съвет, само че Народното събрание абдикирал по тематиката.

" Дали някой в Народното събрание има изгода от това? ", попита той.

Въпросът за премахването на институцията на служебното държавно управление вбеси Радев, който се впусна в дълго изброяване на триумфите на последните два кабинета.

" Няма проблем стига постоянното държавно управление да си прави работата и да не да оставя проблемите на служебното ", сподели той язвително, като последва изброяване на изчезнали закони по проекта за възобновяване, търговете с газ, образуване на честни избори и т. н.

Разбирам, несъмнено, няма проблем, стига постоянните държавни управления да се занимават с това, което би трябвало и да имат потенциалът да го вършат.

Това е безусловно двуличие, когато първоначално споделиха - занимавайте се единствено с избори и по-късно трансферираха всички нерешени от няколко постоянни държавни управления проблеми на служебното. И то ги реши ", разгласи президентът, който по Конституция назначава служебните държавни управления. В последните две години подобен вид кабинети ръководят повече време от постоянните.

След триумфите на ппоследните два служебни кабинета отпред с Гълъб Донев била и рафитерията " Лукойл ", която започала да заплаща налози.

Радев сподели, че не е доста оптимистично надъхан за съставянето на постоянно държавно управление.

" Бъдещият кабинет би трябвало да почива на ясни правила, да следва ясни цели и стратегия. Диалогът в последните дни сред магистрати и политически партии хвърля сянка върху принципите на една бъдеща коалиция и задълбочава недоверието измежду жителите ", означи той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР