Има нещо гнило в това бързане по отношение на .

...
Има нещо гнило в това бързане по отношение на .
Коментари Харесай

Балабанов: Има нещо гнило в прекратяването на концесията на Росенец

Има нещо гнило в това бързане във връзка с ". Президентът има демократичното право като самостоятелна институция да насочи запитване до Конституционен съд и да го сезира по този проблем. Това съобщи депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му в прекратяването на концесията на " Росенец " прозират ползите на " сглобката ". Той акцентира, че концесията е написана през 2011 година от Бойко Борисов, човек, който е изпран от сглобката.

Балабанов бе безапелационен че няма европейска инструкция, която да дава опция за бързото преустановяване на тази концесия. Според него всички концесии би трябвало да бъдат проверявани и в случай че има в действителност нарушавания на концесията, във връзка с договорите им с страната, тогава да се подхващат дейности.

Депутатът от Има Такъв Народ посочи, че откакто по този проблем няма нито едно от изброените неща, прозират може би други корупционни ползи на един от сътрудниците в тази сглобка - Движение за права и свободи. Той изрази съмнение, че при преустановяване на концесията след няколко месеца да забележим компании, доближени до ГЕРБ и Движение за права и свободи, които да се възползват от пристанище " Росенец ".

Според Балабанов статистиката у нас демонстрира, че от концесиите в брутния ни вътрешен артикул през последните години са влизали едвам 0,08 % доходи, което е проблем. И когато се прави одит на концесии, е хубаво да се прави подобен одит и на всички контракти за концесии, а не на един съответен, добави той.
 Румен Радев желае Конституционен съд да отбрани концесията на
Румен Радев желае Конституционен съд да отбрани концесията на " Росенец "

Прекратяването на концесията било образец за безконтролно отношение към страната и гражданите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР