Има нещо гнило в Ергенът... Нещо дълбоко притеснително в телевизионен

...
Има нещо гнило в Ергенът... Нещо дълбоко притеснително в телевизионен
Коментари Харесай

Ергенът - любовта като риалити формат

Има нещо гнило в " Ергенът "... Нещо надълбоко притеснително в ефирен формат, който трансформира съкровено и персонално нещо като намирането на любовта в риалити. И може би тъкмо това е повода милионите му фенове ( " Ергенът " е франчайз с издания в 36 държави), да отхвърлят, че го гледат, харесват или се вълнуват от протичащото се на екрана. Макар рейтингите на предаването да демонстрират друго.
 Какво ни чака във финалните два епизода на
Какво ни чака във финалните два епизода на " Ергенът "

Коя ще е дамата на сърцето на Евгени Генчев

Не съм гледала първия сезон на българския " Ергенът ", почтена дума. Тази година обаче любознанието надви и ето ме измежду постоянните фенове, които чакаха да схванат коя от 25-те дами ще избере пианистът Евгени Генчев. И на какви унизителни " надпревари " ще би трябвало да се подложат те, с цел да си завоюват минути в неговата компания.

Защото май наблюдавахме тъкмо това - пердах с балони на спонтанен тепих, игра на национална топка, съревнование по танци, за което участничките са облечени в нищожно облекло, битка по двойки в басейн, цялостен със слуз, доене на кози. И обичаното ми - мятане на булчински букет по цел.
 Снимка 618733

На какво ли не са подготвени хората за любовта. Или по-скоро за своите пет минути популярност, тъй като по традиция " Ергенът " по света, а и у нас, създава доста повече Instagram звезди в сравнение с сполучливи бракове.

А претекстовете на участниците в предаването - и на девойките, и на ергена, даже не са толкоз забавни. В последна сметка всеки се пробва да потвърди нещо на себе си или на близките - да излезе от зоната си на комфорт, да разпространява идея, да направи реклама на бизнеса/заниманието си, да стане " забележим " за възможни бъдещи сътрудници.
 Снимка 614816

Мотивите на фена обаче остават мистерия. " Гледам го, тъй като съм психолог и за мен са забавни взаимоотношенията, които виждаме. " " Гледам, тъй като няма друго за гледане. " " Въобще не виждам " Ергенът ", само че тази Х е отвратителна и изобщо не е за него. "

Коментарите в обществените медии демонстрират, че очевидно всеки си има своето опрощение за гузното наслаждение пред екрана. А може би няма потребност да се оправдаваме?

Може би надълбоко в себе си и неизвестно и за нас самите, на фона на ширещата се долнопробност и меркантилност на актуалното общество, просто имаме потребност от малко романтика? От възприятието, което се изпитва по време на любовна среща по залез слънце край морето. От вълнението да споделиш себе си с друго човешко създание. И от плахото обещанието, че въпреки всичко любовта е всичко, от което се нуждаем.

Финалът на втори сезон на " Ергенът " е довечера, 18 май, от 20 ч. по bTV.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР