Има неща, които никой, никога не бива да има основание

...
Има неща, които никой, никога не бива да има основание
Коментари Харесай

10 неща, които хората никога не бива да казват за вас

Има неща, които никой, в никакъв случай не трябва да има съображение да каже за вас, написа Мениджър Нюз.

Не позволявайте тези епитети да се отнасят за личността ви:

Циничен

Циниците са отровни. Те не имат вяра в добротата. Не имат вяра в способността на другите да преодоляват трудности, да се самоусъвършенстват и да реализират триумфи. Не имат вяра и в новите хрумвания, тъй като нямат доверие на хората – в това число и на самите себе си.

Лошо е да си безсрамен, само че няма проблем да бъдеш песимистичен. Скептиците обичат да наблюдават данните. Обичат да бъдат убеждавани в хрумвания. Харесва им да проучват, правят оценка, мерят и да си вадят лични заключения. Така те постоянно могат да трансфорат една добра концепция в страхотна.

Контролиращ

Да, вие държите юздите. И въпреки всичко, когато би трябвало да бъде взето решение, нормално най-хубавият човек, който може да го направи, не сте вие. Това е служителят, който е най-запознат с въпроса.

И до момента в който решителността е линия на положителния водач, един от най-сигурните способи да бъдете такива е да решите кой е най-подходящият човек да вземе обещано решение или да оглави даден план. Мнозина обичат да бъдат отпред, тъй като просто им харесва да командват. Отличните водачи не гледат на контрола като на премия. Затова останалите ги считат за ръководители, които оказват помощ, вместо да се постановат.

Анален

Всеки бизнес се нуждае най-малко от един човек, който, нагледно казано, поставя точките в края на изреченията и довършва дребните елементи, които другите са пропуснали. Това е изключително правилно за дребните бизнеси, защото доста бизнесмени са визионери и се концентрират върху дълготрайните проекти, вместо да внимават за дреболиите.

Има обаче голяма разлика сред това да бъдеш старателен и това да бъдеш анален вид – човек, който, съгласно психичните теории, не може да остави нищо на мира, без да го разкритикува и разтерзае до гибел. Разликата се крие в мотивацията. И двата вида желаят нещата да са свършени по верния метод, само че до момента в който акуратният се стреми да реализира резултатите, които компанията е определила като значими, аналният желае постоянно да става навръх неговото. Бъдете акуратни. Бъдете изчерпателни. Просто внимавайте любовта ви към детайлите да остане в час с процесите, които са значими за компанията – а не да карате хората да следват процедури, които са значими единствено и само за вас.

Интересчия

Почти никой не реализира огромни цели самичък. Добрите водачи се стараят да дадат на чиновниците си инструментите, образованието и средата, които ще им оказват помощ да преуспеят. Същото е и при положителните консултанти – те са положителни, тъй като слагат потребностите на клиента преди всичко. Така е и със страхотните бизнеси – те вършат всичко допустимо, с цел да донесат изгода на клиентите си.

Добрите хора слагат другите преди всичко и получават изгоди от това.

Ако обаче ви назовават интересчия, значи сте получили целувката на гибелта, в случай че се надявате да създадете дух на съдействие в компанията си. Рано или късно това мнение на другите може да докара и до края на вашия бизнес. Интересчиите толкоз явно се грижат единствено за себе си, че един прекрасен ден ще си останат самички, тъй като кой има изгода от тях?

Вместо да бъдете егоисти, работете крепко, с цел да си заслужите известност на... прислужник. На човек, който прави всичко, с цел да печелят съдружниците му. Така освен ще съумеете професионално, само че и ще спечелите доста другари.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР