Има неща, които можем да направим, за да ограничим възможността

...
Има неща, които можем да направим, за да ограничим възможността
Коментари Харесай

”Спейс Екс” ограничи достъпа на украинските безпилотни апарати до ”Старлинк”

" Има неща, които можем да създадем, с цел да ограничим опцията им да го вършат, и сме ги създали ", сподели Шотуел пред кореспонденти, помолена да разяснява известията, че украинската войска употребява връзката, с цел да направлява дроновете си. Шотуел не посочи какви тъкмо ограничения са подхванати.

 

" Знаем, че военните (на Украйна) употребяват " Старлинк " като средство за връзка и в това няма никакъв проблем ", съобщи тя. " Но в никакъв случай не сме желали системата да бъде употребена за нападателни цели. "

 

Украйна трансформира безпилотните летателни апарати в дейно средство за определяне на местоположението на вражеските позиции, за осъществяване на обстрели на огромни дистанции и за стартиране на бомби, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Използването на " Старлинк " за дронове излиза отвън рамките на съглашението сред " Спейс Екс " и украинското държавно управление, сподели Шотуел и добави, че договорът е бил подписан, с цел да служи за филантропични потребности, като да вземем за пример обезпечаване на широколентов интернет за лечебни заведения, банки и фамилии, наранени от съветската инвазия.

 

" Спейс Екс " изпрати за своя сметка на Украйна терминали " Старлинк ", посредством които армията ѝ получи достъп до близо 4000 спътника, изстреляни от компанията в ниската околоземна орбита. Правителства, измежду които тези на Съединени американски щати и Франция, заплатиха за доставката на още такива терминали, с изключение на доставените за сметка на " Старлинк ".

 

Русия се опита да заглуши сигнала на мрежата, само че " Спейс Екс " отвърна с контрамерки за възстановяване на софтуера на услугата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР