Има неща, които косата не харесва. И въпреки това ние

...
Има неща, които косата не харесва. И въпреки това ние
Коментари Харесай

8 неща, които косата не харесва

Има неща, които косата не харесва. И все пак ние ги вършим всеки ден – без да се вглеждаме в сухите връхчета и отпуснатите кичури, без искра. Събрахме няколко от тях в един мини лист, който може да бъде доста потребен, в случай че решим да дарим на косата си „ цялостна смяна “, преди летния сезон.

Редовни визити при фризьора
Дори в случай че имаме къдрава коса или се опитваме да отглеждаме обилни, дълги коси, би трябвало да посещаваме фризьора си най-малко един път на всеки два до три месеца. Факт е, че косата получава нужното хранене единствено в кореновата зона (максимум 10 см от корена). Останалата маса съставлява изсъхнал и неподвижен епител, структурата на който в последна сметка става нежна и чуплива.
Забележите ли наелектризиране на косата, разединение на косъма и мъчно поддържане на прическа – незабавно се свържете с фризьора си и се разделете с минимум 2 см от дължината на косата.

Боядисване у дома
Домашните опити с косата постоянно водят до пагубни последствия. И не става въпрос единствено за козметични недостатъци като неприятно оцветените корени. Без подобаващите познания и умения (и няколко спомагателни ръце), е невероятно да се извърши висококачествено боядисване. В резултат на това косата е с несиметричен цвят, наподобява суха, и постоянно се стига до изгаряне на скалпа.

Непочистване на гребена
Всеки път при сресване хиляди мъртви епителни кафези полепват по повърхността на четката или гребена. Те се смесват с секретите на мастните жлези и остатъците от артикули за оформяне на косата, образувайки идеална среда за възпроизводството на гъбички и бактерии. Звучи извънредно, нали?

Стайлинг на мокро
Косата е хигроскопична - при измиване тя всмуква огромно количество влага и при сресване кичурите могат да се откъснат, разтеглят или деформират. И това не е всичко. От горещата вода скалпът се загрява и порите му се отварят. Грубата четка може да докара до скъсване на косата дружно с корена, а възобновяване на изгубения размер по-късно ще бъде мъчно.

Миене на косата си прекомерно постоянно
Факт, от честото миене с гореща вода косата става още по-мръсна. Високите температури и триенето на скалпа подтикват мастните жлези, по тази причина експертите предлагат да мием косата си не повече от два пъти седмично, с цел да поддържаме естественото ѝ здраве и искра.

Разресване на косата от корените
По принцип не би трябвало да сресваме косата си постоянно - подобен резултат сигурно ще докара до увреждане. Достатъчно е да приведете прическата в вярна форма заран и да коригирате кичурите 1-2 пъти денем. И разресването на косата ви се предлага не от корените, а като се стартира от региона на върха и последователно се придвижва нагоре - изключително в случай че имаме прическа с впечатляваща дължина.

Стегнати на опашки непрекъснато
Прибраната в опашка коса, колкото и комфортна и практична да е, се лишава от минималното хранене, което получава през целия ден. Ако не можем без опашка, то хубаво би било по-често да променяме позицията на прическата - или по-високо, или по-ниско.

Без отбрана от слънцето
Излагането на ултравиолетови лъчи е също толкоз нездравословно за косата, колкото и за кожата. В горещия сезон не трябва да забравяме да използваме артикули за коса с UV филтър. Както и шапка с външна страна на плажа.
Косата ще ни се отблагодари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР