„Има недоразумение, което изглежда е целенасочено. За предложението на Франция

...
„Има недоразумение, което изглежда е целенасочено. За предложението на Франция
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП изведе Радев в политиката и разминаването ни с него сега не е в негова полза

„ Има неразбирателство, което наподобява е целеустремено. За предлагането на Франция се знае доста от дълго време. Българската социалистическа партия има безапелационна позиция по тематиката Македония и ние по никакъв метод няма по какъв начин да позволим да бъде гласувано такова предложение, заради простата причина че РСМ не е изпълнила контракта от 2017 година. И откакто той не е изпълнен, е доста необичайно по какъв начин България разрешава непознати министър председатели и президенти да дават оферти на българския народ. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му е значимо, че това писмо е пристигнало в българския парламент и е значимо да се види кой и по какъв начин ще гласоподава. „ Българската социалистическа партия ще гласоподава твърдо срещу каквито и да е взаимни отстъпки. Ние държим на интернационалното право и желаеме нещо доста простo – Северна Македония да извърши своята част от контракта и чак по-късно можем да приказваме “, сподели още проф. Гечев.

„ Всеки рационален човек вижда, че има напън, тъй като НАТО и Европейски Съюз водачите им желаят да затворят кръга с Балканите и тази последваща крачка е обвързвана със Северна Македония. Те си имат геополитически ползи “, добави депутатът от левицата и акцентира, че това не може да стане за сметка на българския народен интерес.

„ Истината е, че сега има някакво напрежение. На политическата сцена господин Радев беше изведен от Българска социалистическа партия и ние изиграхме съществена роля при неговото избиране. Ние не можем да се съгласим и няма по какъв начин да нямаме разлики с него по следния въпрос: съгласно нас приоритет сега има приемането на бюджета, опазване на ръководството и само съответното и значимо е стабилизирането на страната преди наближаващия тежък сезон, в сравнение с да се занимаваме с това какви възможни диалози е водил министър председателят “, изясни Румен Гечев по за настоящата обстановка и целите на социалистите.

„ По отношение на родолюбието, право на президента си е по какъв начин да приказва, само че разминаването не е в негова изгода. Абсолютно сигурен съм, че публичната поддръжка ще бъде в интерес на Българска социалистическа партия “, безапелационен е националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Бюджетът би трябвало да бъде подсилен. Това е разумно и належащо на българския народ. Нека поясним, че възможното торпилиране значи служебни държавни управления, липса на парламент и влизане в есенно-зимния сезон с избори. А сега всички страни членки на Европейски Съюз създават ограничения, свързани с нарастването на цените на енергийните носители. Европа има сериозен проблем, зародил от това, че подаването на природен газ ще бъде понижено в няколко десетки %. И това значи, че промишленостите и семействата ще бъдат сложени в изключителни условия и по тази причина към този момент работят по различни доставки “, разяснява проф. Гечев и добави, че нищо положително не ни чака, в случай че продължим да се занимаваме с остри политически борби, тъй като сега е належащо, без значение от политическите си разлики, партиите да слагат интереса на хората преди всичко.

В умозаключение той предвижда, че партиите ще създадат по този начин, че бюджетът да бъде признат. „ Дали по-късно ще има сполучлив или несполучлив избор на съмнение, зависи от политическата аритметика. Истината е, че никой не желае избори, защото нито сме подготвени, нито ще променим нещо значително. Приоритетът би трябвало да бъде приемането на актуализацията на бюджета, тъй като в противоположен случай рискуваме да оставим българския бизнес без обезщетения “, приключи проф. Румен Гечев.

Четете Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР