Има не само трети щам на коронавируса, а се появиха

...
Има не само трети щам на коронавируса, а се появиха
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Има не само трети, но и шести щам на коронавируса в Япония

 Има освен трети вариант на ковид, а се появиха варианти и в Африка и в Бразилия, и шести вариант в Япония, и ние би трябвало да се научим да живеем с тях, разяснява появяването на новия, именуван трети вариант на COVID-19. Това сподели пред БНР акад. Богдан Петрунов - имунолог, алерголог и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Това, което се случва, са разновидности на варианта, които се появяват непрекъснато, сподели още акад. Петрунов. Според него те ще продължат да се появяват.

" Трябва да приемем, че ковид няма да изчезне дефинитивно, той ще бъде като с грипа, ще се появява непрекъснато ".

Засега към момента няма научно доказателство, че новия вариант се е появил и у нас, тъй като, за неговото доказване е належащо генетично проучване, което у нас се прави  единствено в Националния център по заразни и паразитни заболявания, което се чака скоро да бъде готово.

Все още не ясно до какви промени ще докара новия вариант,  това ще е ясно най-рано до края на годината, само че ще бъде нужна нова ваксина.

Според акад. Петрунов няма съображение за разхлабване на ограниченията на този стадий, още повече, че у нас те са от най-леките. Той предложи да продължим спазването на защитните ограничения като маски, отдалеченост и стерилизация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР