Има най-малко 160 атаки срещу войски на САЩ в Близкия

...
Има най-малко 160 атаки срещу войски на САЩ в Близкия
Коментари Харесай

Силите на САЩ атакуваха най-малко 160 пъти в Близкия изток от средата на октомври след удара с дрон в неделя

Има минимум 160 офанзиви против войски на Съединени американски щати в Близкия изток от средата на октомври, след офанзивата този уикенд против база в Йордания покрай сирийската граница, която остави трима американски бойци убити и десетки други ранени, споделиха публични представители на Съединени американски щати.

Министърът на защитата Лойд Остин приказва за офанзивата в неделя и дадоха обещание, че Съединени американски щати ще „ подхващат всички нужни дейности “, с цел да запазят американските войски в района в сигурност.

„ Позволете ми да стартира с моето отвращение и тъга за гибелта на трима смели американски бойци в Йордания и за другите войски които бяха ранени “, сподели Остин.

Той добави: „ Президентът и аз няма да толерираме нахлуване против американските сили. И ще предприемем всички нужни дейности, с цел да защитим Съединени американски щати и нашите войски. “

Тази сателитна фотография от Planet Labs PBC демонстрира военна база, известна като Tower 22 в североизточна Йордания на 12 октомври 2023 година (Planet Labs PB...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР