Има нарастване на случаите с COVID, за съжаление, нарастват повече

...
Има нарастване на случаите с COVID, за съжаление, нарастват повече
Коментари Харесай

Кредитните дългове на Пирогов са за 25 млн. лева

„ Има повишаване на случаите с Коронавирус, за жалост, нарастват повече тежките случаи. Като че ли хората се умориха от този вирус и започнаха да ни търсят все по-късно. Коронавирус отделението е разкрито, в него има към 100 души, като 10 са в реанимация. Имаме подготвеност да разкрием още кревати ”, изясни шефът на „ Пирогов ” професор Иван Поромански пред Нова телвизия.

В лечебното заведение към момента има свободни кревати. От „ Пирогов ” имат опция да разкрият още 250 кревати. Персоналът обаче не доближава. Проф. Поромански удостовери, че от болничното заведение вършат всичко допустимо да образуват екипи.

„ При пациентите, които одобряваме с COVID-19, имаме намаляване на възрастта. Средната възраст е някъде към 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в натоварен бранш ”, уточни той.

Проф. Поромански добави, че огромна част от личния състав на болничното заведение са или имунизирани, или са преболедували ковид.

" В " Пирогов " текат доста инспекции, главно за пари. Има неща, които не разбирам. Има изнесена техника, дадена на отговорно бранене, без протокол, на болничното заведение в Царево. Техника за няколкостотин хиляди лв.. Най-вероятно концепцията е добра, само че в края на краищата да изнасяш техника на много висока цена някак не е редно. Ние търсим документи, които не съумяваме да намерим. За страдание, стои подписът на някогашния шеф. На мястото на тази техника е закупена друга ", изясни той.

Директорът показа и различен случай за контракт за телемедицина, при който всичко е платено на 100%, само че действително без да се свърши нищо.

" Плаща се нещо на 100 %, насреща няма нищо и в един миг възложителят и изпълнителят вземат решение, че всичко е ок. Тоест някой е взел тези пари, без да свърши нищо ", сподели проф. Поромански и добави, че става дума за 15 хиляди лв..

По проблема със здравния министър Стойчо Кацаров за това дали е бил или не е бил пациент на лечебното заведение новият шеф съобщи, че към момента тече инспекция по случая.

На финала стана ясно, че кредитните задължения на " Пирогов " са за 25 млн. лв. и евентуално ще е нужна помощ от страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР