Има напредък в строителството на интерконектора с Гърция. Това стана

...
Има напредък в строителството на интерконектора с Гърция. Това стана
Коментари Харесай

Напрежение около документите на интерконектора, но се строи

Има прогрес в строителството на интерконектора с Гърция. Това стана ясно от инспекцията на районния министър Иван Шишков . На площадката край Стара Загора проблемите се отстранявали. Всеки ден получавам фотоси, изясни министърът. Ежедневно получавал и документи за напредъка на връзката с Гърция. Правим всичко допустимо за привършване на обекта, сподели още той. Всеки ден е скъп, съобщи още Шишков.

По думите му в последния миг обектът е форсиран. Напрежение възниквало към даването на документите на обекта, само че Министерство на регионалното развитие е в непрестанен разговор със строителите и проектантите.
 Иван Шишков: Очакваме до края на септември да потече газ по интерконектора
Иван Шишков: Очакваме до края на септември да потече газ по интерконектора

В България автомагистралите са строени на праче

Министър Шишков не е обезпокоен по отношение на периодите за започване работата на интерконектора. Той още веднъж акцентира, че се работи, с цел да има газ в точния момент. Държавата, съгласно него, станала участник в строителството на обекта и по тази причина прикани всички да се под напрежение и да стане подготвен . Цялата страна се е мобилизирала в една посока, посочи районният министър.

Припомняме, че Шишков ревизира на място ситуацията с газовата връзка с Гърция и на 10 август, дружно със служебния вицепремиер и министър на превоза Христо Алексиев. Двамата не откриха газ, а строителна площадка.  Шишков сравни интерконектора с " първокласно обзаведен офис, в който няма ток ". По-късно обаче той обясни, че по време на инспекцията са открили, че част от показаните като незавършени строителни действия в действителност се оказали приключени, а най-важното, което оставало да се направи, било да се реализира компютърна връзка с Гърция, за която още нямало изясненост. Според Алексиев пък имало има един голям нерешен проблем. " Той е обвързван със скадата, която ръководи целия интерконектор. Без привършване на тази скада - той няма по какъв начин да работи ", посочи той.
 Азербайджан има подготвеност да доставя от октомври газ по новата връзка с Гърция
Азербайджан има подготвеност да доставя от октомври газ по новата връзка с Гърция

Двамата разговаряха за степента на комплектност на интерконектора с Гърция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР