Има намаляване на случаите на грип в страната, това заяви

...
Има намаляване на случаите на грип в страната, това заяви
Коментари Харесай

Съотношението на грип към коронавирус е 1:170

Има понижаване на случаите на грип в страната, това съобщи проф. Тодор Кантарджев. Съотношението на грип към ковид е 1:170, добави той. Професор Кантарджиев подчертава, че при по-продължителна вирусна зараза може да се наложи бактериална. Той предизвести за гъбичките във въздуха, които също могат да основат здравословни проблеми.

Професорът каза, че от началото на тази година скарлатината е 70 пъти повече от предходната по същото време. Това се дължи на обстоятелството, че предходната година към момента се носеха медицински маски и на подценяването на антибиотиците, уточни професорът.

Той даде препоръки към родители и лекари за диагностиката, и лекуването на вирусните, и насложилите се бактериални инфекции. Кантарджев уточни пред Нова, че при бактериална зараза се ползва лекуване с антибиотици.

Тази година грипната вълна не пощади нито една възрастова група, сподели доктор Иван Делчев, завеждащ поделение „ Уши, нос и гърло “ в УМБАЛ „ Пълмед “. Той уточни какви са признаците на грипа и какви са затрудненията след вируса.

Проф. Кантарджиев разяснява и дефицита на лекари.

В Разград дефицитът на медици е огромен. Това води до съкращаване и трансформиране на отделения. Д-р Станимир Георгиев, шеф на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ в града сподели, че две отделения са обединени в едно. Причината за това е неналичието на лекари и медицински сестри, добави той.

Проф. Кантарджиев счита, че от повече от 30 години се поставят старания за съсипването на здравното обучение в България. „ Лошото е, че тези, които политически уволняваха, намаляваха броя на студентите, съсипваха образованието в този момент дават ум по какъв начин да се оправят проблемите “, съобщи професорът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР