Има наложени санкции за двама търговци на лекарства. Това каза

...
Има наложени санкции за двама търговци на лекарства. Това каза
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването: Налагаме санкции на двама търговци на лекарства

Има наложени наказания за двама търговци на медикаменти. Това сподели по време на визитата си в Бургас министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев, съобщи кореспондент на " Фокус ". По думите му основните нарушавания, които са открити, са свързани с това, че търговците не са подавали информация към Специализираната електронна система за проследяване и разбор на лекарствените артикули. 

" Складът на единия от тях ще бъде затворен, а на другия - разрешението за активност ще бъде отнето. Отделно, има наложени парични санкции в съществени размери. Най-важното е хората да не усещат проблем с съществуването на лекарства в аптечната мрежа ", съобщи министърът. 

Според него е забележим резултатът от дейностите, които Министерството е подхванало през последния месец по повод наличностите на медикаменти. 

" През последните два месеца подсигурихме 200 000 разнообразни лекарства в допълнение, отвън плановите доставки. Мобилизирани са всички компании. Целта е да не се доближава до обстановката, в която бяхме изпаднали преди 2 месеца. Недостигът е в цяла Европа, не е единствено в България, само че това не би трябвало да ни успокоява ", добави той.  

Асен Меджидиев уточни, че Здравното министерство досега е направило 60 инспекции в скалдове на едро и аптеки, които ще продължат с огромен интензитет. 

" Установихме и различен проблем - някои от медикаментите не влизат в листата и не можеше да бъдат проседени. В тази връзка подхващаме и законови промени - лекарства, които сега не доближават, да им се постанова възбрана за експорт на страната ", добави здравният минитър.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР