Има нагласа в мнозинството на тази комисия и в парламента

...
Има нагласа в мнозинството на тази комисия и в парламента
Коментари Харесай

ГЕРБ: Има нагласа в следващите дни да внесем общ проект за промяна в Конституцията

Има настройка в болшинството на тази комисия и в Народното събрание в идващите дни да бъде импортиран общ план за Закон за изменение и допълнение на Конституцията, съобщи при започване на съвещанието на парламентарната комисия по конституционни въпроси Радомир Чолаков от ГЕРБ -СДС, ръководител на комисията.

Той добави, че Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " Възраждане " са поканени да предложат своите хрумвания за промени.

В дневния ред е декларирана единствена точка – „ организационни и процедурни въпроси “. На съвещанието участва министърът на правораздаването Атанас Славов, както и специалисти.

Преди дни от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) оповестиха предложенията си за промени в Конституцията.

Те включват промени, свързани с фигурата и мандата на основния прокурор, състав и мандат на Висшия правосъден съвет, въвеждане на самостоятелната конституционна тъжба, смяната в статута на служебното държавно управление, мандата на общинските кметове, както и предложението  24 май да стане народен празник и да се назовава Ден на българското слово, култура и културата, и на кирилицата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР