Има моменти, когато всички се замисляме – що за хора

...
Има моменти, когато всички се замисляме – що за хора
Коментари Харесай

10 фрази, които издават некадърния шеф

Има моменти, когато всички се замисляме – що за хора са нашите началници? Наистина ли са способени и ще бъде ли личната ни работа сполучлива под тяхно управление? Ще ни оказват помощ ли в кариерата, или ще ни спънат – било заради персонална упоритост, било заради несръчност?

Тези въпроси са изключително сложни, тъй като чиновниците не виждат всичко, което прави началникът им, и рядко са в течение за всичките му отговорности и интензивности, написа Мениджър Нюз.

Как тогава да разпознаем бездарния началник? Сайтът КМ предлага 10 изречения, които издават надълбоко затаената несръчност.

1. „ Не ви заплащат, с цел да мислите. “

А защо заплащат тогава? Особено на хората, които са наели, с цел да правят неща, малко по-сложни от почистването на офиса? Можем да преведем тази фраза по този начин: „ Не ми харесват разсъжденията ви, тъй като въобще не обичам, когато близките са по-умни от мен! “.

2. „ Това е твой персонален проблем. “

На никого не му пука, че ти е потекла кръв от носа и би трябвало да отидеш на доктор, или че се постанова да вземеш детето от детската градина, ясно? Разбира се, всичко се случва – от време на време началникът в действителност не е задължен да ви взема решение персоналните проблеми. По-лошото е друго – тази фраза е доста обичана на мениджърите, които единствено преди няколко месеца надали не ви целуваха ръцете, с цел да отложите отпуска си поради провалящия се план. Или ви звъняха, с цел да ви карат с приятни обещания за бъдещето ви да работите в почивните дни, с цел да им помогнете. Другия път не забравяйте да си изключите телефона. Нека шефът самичък се оправя с персоналните си проблеми.

3. “Това е работа и никой не ви е обещавал, че ще бъде забавно. “

Вярно, множеството от нас не работят в цирка. И за мнозина работата носи първо пари, а чак по-късно наслада. Лошите мениджъри от целия свят обаче се отличават с това, че не умеят да разпределят работата по този начин, че всеки да получи нещичко, което да му е най-малко малко забавно. На тях даже не им се коства, че са длъжни да мислят за такива нелепости.

4. “Имам и други подчинени освен теб. “

Ако сте в армията и чуете това от командира, който би трябвало да се оправя с няколкостотин бойци, всичко е наред. Но в случай че сте в офиса и тези думи се изплъзнат от устата на мениджъра ви, значи този човек не се оправя със личната си работа и не смогва да следи какво прави всеки. Може би и самичък не се досеща за това. А може би просто го мързи.

5. “Ще прегледам този въпрос. “

Това е споделил още прародителят на неприятните мениджъри, до момента в който слизал от дървото. Началникът желае да каже, че нищо не схваща от предлагането ви, само че не му се ще да си признае, с цел да не го помислят за простак. Когато чуете подобен отговор, може да се сбогувате с концепцията си – в най-хубавия случай шефът ще я показа като своя лична, откакто я обмисли.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР